Kardeşlerinin Adını Okulda Yaşatacaklar

Felahiye ilçesinde yaşayan hayırsever kardeşler, hayatını kaybeden kardeşlerinin adını, yaptıracakları okulda yaşatacaklar.

Hayırsever Hacı Ali ve Yılmaz Kesici kardeşlerin katkılarıyla ilçeye yapılacak 9 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı.
Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Vali Orhan Düzgün, Kayseri'nin hayırseverlik konusunda çok cömert olduğunu söyledi.

Eğitim, sağlık ve diğer alanlarda tesislerin yapılmasında hayırseverlerden büyük destek gördüklerini vurgulayan Düzgün, "Hayırsever iki kardeş, Felahiye ilçemize okul yaptırılması için büyük katkı sağlayacaklar. Yaptırılacak okulda ailelerinin ismini yaşatacaklar. Buradan yetişen her genç büyüyüp vatana yararlı oldukça bu hayırseverlerimizin hayır defterleri kapanmayacaktır. İnşallah okulun kısa süre içinde tamamlanmasını diliyorum" diye konuştu.

İlçede bir dönem belediye başkanlığı yaptığını belirten Hacı Ali Kesici ise hem ilçeye hem de Kayseri'ye hizmet etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Yılmaz Kesici de eğitime büyük önem veren ağabeyleri Faik Kesici'nin adını yaptıracakları okulda yaşatacaklarını belirtti.

Kesici, "Abimiz zamanın şartlarından dolayı yeterince okuyamamıştı. Bu okulla onun bir dileğini yerine getirmiş olacağız. İsterdik ki bugünü o da görsün. Hayır yapmak isteyenler bekleyip, hayırlarını ertelemesinler" dedi.


Kaynak: AA