'Adıyaman Mermeri Dünyaya Açılıyor'

Adıyaman'da 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu fabrikada işlenen mermer yurt dışına ihraç edilmeye başlandı.


Adımer Mermer AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye mermer rezervinin yaklaşık yüzde 15'inin Adıyaman'da olduğunu belirtti.

Mermerin daha önce kütle halinde pazarlandığını anımsatan Yıldırım, kurdukları fabrikada işledikleri ürünü dış pazarda satışa sunduklarını ifade etti.

Halen 44 kişiye istihdam sağladıklarını vurgulayan Yıldırım, Adıyaman'daki mermer ocaklarının 2006'da tespit edildiğini hatırlattı.

Kentte çıkarılan mermeri işledikten sonra Dubai, Suudi Arabistan, Angola, Azerbaycan gibi birçok ülkeye sattıklarını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mermerin nihai ürün olarak satışı çok önemli. İşsiz olan kardeşlerimize iş veriyorz. Önümüzdeki süreçte 500 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz. Dünya mermer rezervinin yüzde 4'ü şehrimizde bulunuyor. Bu potansiyel ne kadar büyük bir mermer rezervine sahip olduğumuz ortaya çıkıyor. Bununla birlikte Adıyaman'da 20'ye yakın mermer fabrikası kapasitesine sahip. Dolayısıyla girişimciler bu sektöre yatırım yapabilir."

Mermerin işlenmesi için 32 iş adamının bir araya geldiğini anlatan Yıldırım, bu işbirliğinin Türkiye'ye örnek olması gerektiğinin altını çizdi.

Gelişen mermer sektörüne yön vermeye çalıştıklarını dile getiren Yıldırım, "İnşallah bizden sonra da başka girişimciler bu sektöre girer. Çünkü bu kentte bir değil daha fazla fabrika olması gerekiyor. Bunu sağlarsak yıllardır işsizlikle anılan şehrimizin havası değişecek" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA