Kuzey Carolina Eyaleti Heyetinden Özhaseki'ye Ziyaret

Amerika'nın Kuzey Carolina eyaleti senatörleri ve milletvekilleri Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.


Ziyarette, Kuzey Karolina Eyalet Senatörü Robert Benjamin Clark, Kuzey Karolina Eyalet Senatörü David Lamar Curtis, Kuzey Karolina Eyalet Milletvekilleri Ruth Culbertson Samuelson, Namon Leo Daughtry, Clyde Robert Brawley yer aldı.

Özhaseki, ziyarette yaptığı konuşmada, kentin tarihinden ve Kültepe kazılarından bahsetti. Kültepe'de günümüzden 5 bin yıl önce kullanılan 24 bin civarında kil tablet bulunduğunu, bunların günümüzde de kullanılan çek, senet ve faturalara ait olduğunu belirten Özhaseki, bu bölgedeki ticaretin 5 bin yıl öncesine dayandığını söyledi.

Kayseri'de alt ve üst yapı sorunu olmadığını, belediye olarak büyük projelere imza attıklarını ve bunlardan birisinin de Erciyes Master Planı projesi olduğunu ifade eden Özhaseki, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki görünen tüm yatırımların belediye tarafından yaptırıldığını, konaklama tesislerinin ise özel sektör tarafından yaptırılacağını söyledi.

Erciyes'te kayak pisti uzunluğunun 100 kilometreye ulaştığını, projenin tamamlanmasıyla birlikte 200 kilometrelik kayak pistine ulaşılacağını belirten Özhaseki, "Borcumuz yok, paramız var. Bu parayı büyük projeler için kullanıyoruz" dedi.

Senatörler ve milletvekilleri de Kuzey Carolina ile Kayseri arasında ticari ilişkilerin artırılabileceğini belirterek, Türk işadamlarını Kuzey Carolina'da misafir etmek istediklerini dile getirdi.

Ayrıca öğrenci değişimi programlarıyla iki ülke insanın yakınlaşması ve kaynaşmasının sağlanabileceği belirtildi.

Kaynak: AA