Vali Aydın, Kaldırım Yenileme Çalışmalarını İnceledi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, beraberinde İl Özel İdaresi Karayolları yetkilileriyle birlikte, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından kent merkezinde başlatılan kaldırım yenileme çalışmalarını yerinde inceledi.

Vali Aydın, Kaldırım Yenileme Çalışmalarını İnceledi

Yetkililerden bilgi alan Vali Aydın, Siirt'te görme engelli vatandaşlar için özel bir uygulamaya gidilerek, ilk kez kaldırımlarda hissedilebilir yüzey kaplamaları kullanıldığını söyledi.

Siirt Valisi Aydın, kent merkezinde görme engellileri için yapılan uygulamaların kendileri için artık daha rahat bir şekilde kaldırımları kullanacağını belirterek, Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen şehir geçişi asfalt ve kaldırım yenilemesi için yaklaşık 4 bin metrekare tretuvar ve 2 bin metre bordür taşının döşeneceğini ifade etti

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’nün şehir içi asfalt yenilemesi için 7 kilometrelik yolun asfaltlandığını da ifade eden Vali Aydın, çalışmaların iklim şartlarının göz önünde bulundurularak işlerin hızlandırılması yönünde ilgililere talimat verdi.

VALİ AYDIN VE BAŞKAN SADAK, KALDIRIM TAŞI DİZDİ
Buradaki denetim ve incelemelerinin ardından Vali Aydın ve beraberindekiler, Siirt Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Selim Sadak’tan belediye çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Aydın daha sonra Başkan Selim Sadak ile birlikte belediye önünde işçiler tarafından yapılan kaldırımın yenileme çalışmalarına katılarak kaldırım taşı dizdi.
Kaynak: İHA