Ortaöğretime Geçiş Sistemi Toplantısı Yapıldı

Edirne'ye bağlı Uzunköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi ile ilgili toplantı düzenledi.

Ortaöğretime Geçiş Sistemi Toplantısı Yapıldı

Toplantıda Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi ve Millî Eğitim Bakanlığı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları e- Kılavuzu incelendi. Sınavın uygulanması ve sınava girmeyen öğrencilerin mazeretini bildirerek sınava girişlerinin sağlanması kaydedilen toplantıda mazeret sınavlarının belirlenen merkezlerde nasıl uygulanacağı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Öğrencilerin fotoğraflarının e-okulda güncellenmesi, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesinin istendiği toplantıda Ortak Sınavlarda Okul Müdürlerinin görevleri okunarak okul müdürlerinin bu görevleri itina ile yapması gerektiği belirtildi. Ortak Sınavların uygulama boyutu, uygulama takvimi, nakil olan öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi hakkında yapılması gerekenler hakkında okul müdürleri bilgilendirildi. Okul Müdürlüklerince yapılan hazırlıklar ve sınavlara yönelik okullarımızda yapılan çalışmalar, yapılan farklı uygulamalar değerlendirildi.
Kaynak: İHA