Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in Anısına Park Yapılıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi'nce, Türk Yıldızları pilotlarından Şehit Yüzbaşı Ümit Özer'in anısına yapımına başlanan parkın çalışmalarının devam ettiği bildirildi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı açıklamada, Ankara Yolu'nun, yeşil dokusu, yapımı süren parkları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla Türkiye'nin en güzel şehir içi yollarından biri olacağını söyledi.

Yapımı devam eden Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı'nda incelemelerde bulunan Akyürek, Ankara Yolu'nda 10 kilometrelik bir hatta refüj, asfalt yenileme, çevre düzenlemesi ve yüzbinlerce metrekarelik park çalışması yapıldığını belirtti.

Türk Yıldızları pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer'in, uçağıyla düşerek şehit olduğu bölgede Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı'nı hayata geçirdiklerini dile getiren Akyürek, "Yapımı süren parkta yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, fitness alanları, süs havuzları, iskeleler ve köprüler bulunacak. Parkın yanı sıra Ankara Yolu üzerinde Bilim Merkezi'ne kadar olan alanda yeşil bir doku oluşturacak. Kardeş Şehirler Parkı ve Türk Yıldızları Parkı'nın yapımı da devam ediyor" diye konuştu.

Şehit Pilot Yüzbaşı Ümit Özer Parkı'nın toplam 115 bin metrekarelik alana kurulduğunu aktaran Akyürek, "Parkta, 32 adet meydanlı pergola, 20 adet havuz kenarı pergola, basketbol sahası, amfi, bitki parterleri ve restoran yer alıyor. Park, yaklaşık 4 milyon liraya mal olacak" dedi.

Kaynak: AA