Alman Heyetinden Dpü'ye Ziyaret

Almanya'nın Recklinghausen Belediye Başkanı Wolfgang Pantförder ve beraberindeki heyet, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Ahmet Karaaslanı ziyaret etti.


Ziyarette, Alman heyetine Karaaslan üniversitenin çalışmları hakkında bilgi verdi.

Kütahya'nın gerek coğrafik gerekse sahip olduğu yeraltı ve yerüstü zenginlikleriyle Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olduğunu belirten Karaaslan, şunları kaydetti:

''Kütahya, eski ve çok güçlü kültürel tarihsel geçmişne ve sıcak su kaynaklarına sahiptir. En önemlisi de gelecekte petrolün yerini alacak olan bor madenlerinin önemli rezervlerine sahiptir. Gelecekte, çok önemli, kilit bir şehir olacaktır. Biz de DPÜ olarak bu bağlamda enerji üzerinde çalışmalara ağırlık vermekteyiz. Özellikle de bor madeni üzerinde çalışmalar yapmaktayız. Bunların yanında sanata da çok değer veriyoruz. Sanatsal çalışmalara da ağırlık vermekteyiz.''

Pantförder de DPÜ yanında kendi üniversitelerinin bir hayli küçük olduğunu dile getirdi.

DPÜ'nün 45 bin civarında öğrencisi olduğunu kendi şehirlerindeki üniversitede ise 2 bin dolayında bir öğrenci bulunduğunu ifade eden Pantförder, bu açıdan DPÜ'nün çok önde bir üniversite olduğunu ve mimarisine hayran kaldığını kaydetti.

Daha sonra Karaaslan, Pantförder'e çini bir tabak hediye etti.

Kaynak: AA