Ceıpes Türkiye’den Kültürlerarası Gece

Merkezi Ödemiş´in Kurucuova köyünde bulunan Eğitim ve Kalkınmanın Yaygınlaştırılması için Uluslararası Merkez Derneği'nin (CEIPES Türkiye) “Genç işsizlik” adlı projesi kapsamında Ödemiş’te bulunan yabancı öğrenciler, kültürlerarası gecede stres attı.

Ceıpes Türkiye’den Kültürlerarası Gece

Türk kültürünün tanıtıldığı gecede Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi’nin zeybek gösterisini ilgi ile izleyen 6 ülkeden 25 öğrenci, çiğ köfte ve baklavanın da tadına baktı.

CEIPES Türkiye’nin kültürlerarası gecesi önceki akşam Ödemiş Belediyesi Kongre ve Nikah Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Ermenistan, Moldova, Macaristan, Ukrayna, Sırbistan ve İtalya’dan “Genç işsizlik” adlı proje çalışması için Ödemiş’te bulunan gençler yöre kültürünü tanırken, Ödemişlilerle kaynaşma olanağı buldu.

Gecede konuşan Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Serdar Ergin, 6 ülkeden gelen gençleri Ödemiş’te ağırlamaktan büyük sevinç ve onur duyduklarını dile getirerek, Halk Eğitimi Merkezi’nin de Avrupa Birliği destekli projesinin bulunduğunu ve bu kapsamda Ödemiş’te yabancı konukları ağırlayacaklarını kaydetti.

Ergin’in konuşması CEIPES Türkiye’nin kurulmasında öncü olan Musa Kırkar, İngilizce’ye çevirdi.

Konuşmaların ardından Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi halkoyunları ekibi Çakırcalı Efe’yi anlatan koreografiyi sergiledi. Büyük ilgi ile izlenen gösteri yabancı öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı. Gösterinin ardından gençler, halkoyunları ekibi ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra Ödemiş inciri, çiğköfte, baklava ve lokumdan oluşan yöresel lezzetlerin ikramı gerçekleştirildi.

İtalyan öğrenciler özellikle çiğköfteye yoğun ilgi gösterdi. İkramların ardından DJ tarafından hareketli parçalarla yabancı ve Türk öğrenciler ilerleyen saatlere gönüllerince eğlendi.
Kaynak: İHA