Eşme'de 'Yemek Kültürü' Çalıştayı

Eşme'de "Yemek Kültürü" çalıştayı yapıldı.


Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfınca yürütülen ve Zafer Kalkınma Ajansının desteklediği, "Uşak Yöresel Yiyeceklerini Gastronomik açıdan tespiti, markalaşma, girişimcilik ve istihdama katkılarının araştırılması" projesi kapsamında ilçenin geleneksel ve yöresel yemeklerini araştırmak için Eşme Kültür Merkezi'nde "Yemek Kültürü" çalıştayı yapıldı.

Eşme'nin yöresel yemeklerinin tespit edildiği çalıştayda ustaları tarafından yemeklerin hangi usulle yapıldığı konuşuldu.

Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, burada yaptığı konuşmada, Eşme'nin yöresel yemeklerinin yörük kültürünü yansıttığını belirterek, "Yörük olarak memleketim Tarsus ile çok burada benzerlik buldum. Proje sonunda ilimiz çok değerli ve kalıcı bir kitap çalışması kazanacak. Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfına ve il temsilcisi Mehmet Pehlivan'a alışılmış projelerin dışında bir proje hazırladığı ve ilimizin ekoturizmine katkı sağlayacağı için emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Ertem, okul müdürleri, mahalle muhtarları, aşçılar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA