Sultandağı'nda Öğretmenler Günü Kutlaması

Sultandağı ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü, ilçede gerçekleştirilen "1. Ulusal Meyvecilik ve Arıcılık Günü" dolayısıyla belediye düğün salonunun müsait olmaması nedeniyle bir gün gecikmeli olarak kutlandı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Okur, Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yeni Nesil sizin Eseriniz Olacaktır" diyerek ülkenin geleceğini öğretmenlerin şekillendireceğini söylediğini anımsattı.

Öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu belirten Okur, şöyle konuştu:

"Öğretmenin vazifesi gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. İnsan yaratılmışların en seçkini en donanımlısı en bilinçli olanı ama aynı zamanda en vahşi en acımasız en anlaşılmaz davranışların da sahibidir. Onun için insan hayatında eğitim, davranışları doğru yönlendirmede ve diğer insanların haklarına tecavüz etmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği ihmal etmemelidir. Sevgili peygamberimizin 'bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır' hadisi icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır."

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Sultandağı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Tören sonunda yeni ataması yapılan 32 aday öğretmen yemin etti.

Kaynak: AA