Kinay'dan Eğitim-bir-sen'e Ziyaret

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Eğitim-Bir-Sen'i ziyaret etti.


Sendika binasında öğretmenlerle bir araya gelen Kinay, onların gününü kutladı.

Kinay, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin geleceğimizi inşa ettiğini ve yarınların teminatı olarak gördüğü çoçukların yetişdirdiklerini söyledi.

Öğretmenlerin, her türlü saygıyı ve değeri hak ettiğini ifade eden Kinay, şunları kaydetti:

''Sendikanın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan Görevde Yükselme Sınavı'na hazırlık çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Ehil eller yoluyla yürütülen sivil toplum faaliyetleri, geleceğimizin inşaasında son derece önemli. Her alanda Eğitim-Bir-Sen'in fark yarattığına şahit olduK. AK Parti hükümeti olarak eğitim alanında çok önemli hizmetler sunduk. Okul binaları, ücretsiz ders kitabı dağıtımı, fatih projesiyle eğitimde teknoloji kullanımının artırılması ve 4+4+4 sistemiyle eğitimin kademelere ayrılması da bunların göstergesidir.''

Sendika Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan da günümüzde dünyanın en zorlu mesleklerinin başında öğretmenliğin geldiğini dile getirdi.

Değişen dünya koşulları ve kültürel değerlerdeki yozlaşma sonucunda öğretmene gösterilen saygı ve değerde yozlaşma yaşandığını belirten Uçan, ''Çevremizde oluşan tüm olumsuzluklara rağmen, özveri ve gayretinden hiçbir şey kaybetmeden fedakarca yeni nesilleri, erdemli insan olarak yetiştirme gayretinde bulunan öğretmen camiasına yapılan haksızlıkların son bulmasını temenni ediyorum'' dedi.



Kaynak: AA