Karamanlı'da Arazi Sulama Sistemi Yeraltına Alınacak

Karamanlı'da arazi sulama sisteminin yeraltına alınması için çalışma başlatıldı.


Karamanlı Belediye Başkanı Mehmet Özger, belediye sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, arazi sulamasının yeraltına alınmasının ilçe için çok önemli ve güzel bir gelişme olacağını söyledi.

Yeraltı sulaması projesinin 35 milyon liralık bir proje olduğunu belirten Özger, proje bedelinin yüzde 80'inin devlet tarafından, yüzde 20'lik oranın ise vatandaşlar adına belediyeden katılım payı olarak alınacağını anlattı.

Yüzde 20'lik katılım payının yaklaşık 7 milyon liraya tekabül ettiğini bildiren Özger, şöyle devam etti:

"Barajımız 26 milyon metreküplük bir kapasiteye sahip. Arazi sulamasının yeraltına alınmasıyla eskiden sulanan 33 bin dönümlük alan, 43 bin dönüme çıkacak. Yeni sistemle hem tarlalarımızdan verim artışını elde edeceğiz hem de su sarfiyatının önüne geçeceğiz. Bu durumda barajımızın kapasitesinin 43 bin dönümlük alana yeteceğini öngörüyoruz. Ayrıca her arazinin başına sayaç koyulması halinde kullanılan suyun denetimi yapılacağından gereksiz sulamaların önüne geçileceğini düşünüyoruz."

Projenin 2014 yatırım programına alınabilmesi için ilk etapta 31 Aralık'a kadar Devlet Su İşleri hesabına 350 bin lira ödenmesi gerektiğinin altını çizen Özger, çiftçilerin dönüm başına yaklaşık 162 lira ödeme yapması halinde 7 milyon liralık katılım payının ödenebileceğini ifade etti.

Toplantıya çiftçiler ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA