Çankaya Belediyesi Şantiye ve Üretim Atölyelerini Yeniden Yapılandırıyor

Geçtiğimiz yıl Yakubabdal sırtlarında kurduğu tesisler ile kendi asfalt plentine sahip olan Çankaya Belediyesi, Karataş Mahallesi’nde yapılandırdığı lojistik merkezi ile tüm şantiye ve üretim atölyelerini de yeniden ve dışa bağımlı olmayacak şekilde yapılandırıyor.

Çankaya Belediyesi Şantiye ve Üretim Atölyelerini Yeniden Yapılandırıyor

Çankaya Belediyesi’nin şantiyeler, tamir bakım atölyeleri, araç ve iş makinesi parkları ile akaryakıt depo ve istasyonlarının yer alacağı Karataş Mahallesi’nde oluşturulan lojistik merkezinde arazi çalışmalarında sona gelindi. Daha önce Nato Yolu’nda bulunan ve sorunlu olduğu için iptal edilen lojistik merkezi yerine yapılandırılan yeni merkezde yeni ve son teknoloji beton santrali ve taş basma üniteleri de hizmet verecek. Yeni donanımlarla kapasitesi 3 kat, hızı ise 4 kat artmış duruma gelen lojistik merkezinde artık 40 dakika yerine 10 dakikada bir mikser beton dolumu gerçekleşecek. Merkezde günlük beton kaldırım taşı üretimi ise 125 paletten yaklaşık 350 palete çıkacak.

Böylesi bir atılımın büyük önem taşıdığını ifade eden Başkan Bülent Tanık, dışa bağımlı olmadan belediyenin özgücü ile üretim ve uygulama yapabilme güvencesinin toplumcu belediyecilik anlayışının önemli başarılarından biri olduğunu ifade etti.

Tanık, beton santralinin bu ay içinde hizmete gireceğini ifade ederken, lojistik merkezin önümüzdeki yıl tüm şantiyeleri bir araya getirerek büyük bir ölçek ekonomisi yaratacağını söyledi.

Kaynak: İHA