Türk Eğitim Derneği Cumhuriyetin 90. Yılını Kutladı

Türk Eğitim Derneği (TED), Cumhuriyet’in 90. Yılı nedeniyle Ankara CerModern’de Cumhuriyet Resepsiyonu düzenledi.

TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Cumhuriyet, Dünya tarihinin en büyük modernleşme projelerinden bir tanesidir” dedi.


Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve eşi Bilge Pehlivanoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona başta iş dünyası, medya ve bürokrasiden olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Aralarında CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker, İsmet İnönü’nün torunu Nurperi Özden, Eski Dışişleri Bakanı Ali Hüsrev Bozer gibi isimlerin bulunduğu davetlileri Pehlivanoğlu ve eşi kapıda karşıladı. Sunuculuğunu öğrenimini, TED Eğitim bursu ile sürdürmekte olan bir öğrenci tarafından yapılan gece, Selçuk Pehlivanoğlu’nun açılış konuşması ile başladı.

Resepsiyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Pehlivanoğlu, “85 yıllık bir kuruluş olan Türk Eğitim Derneği bugün Cumhuriyetimiz’in 90. Yılını kutlamak için mensupları ile bir araya geldi. Cumhuriyet, Dünya tarihinin en büyük modernleşme projelerinden bir tanesidir. Cumhuriyet Dünya tarihinin en önemli emperyalizme başkaldırı projelerinden biridir. Cumhuriyet Dünya’nın en önemli dönüşüm projelerinden biridir” diye konuştu.

Cumhuriyet’in değerlerine sahip çıkmanın Türkiye’de yaşayan herkesin görevi olduğunu ifade eden Pehlivanoğlu, “Türk Eğitim Derneği, Cumhuriyet’in kurduğu eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşudur. Kuruluşunun asıl amacı eğitime yön vermektir. Fakat büyük gayretlere rağmen hala eğitimde yön verilmiş bir güzergah görülememektedir. Ama hepimiz bilmekteyiz ki, eğer atalarımıza layık olacaksak, çağdaş bir ülke olacaksak bunun tek yolu eğitimden geçmektedir” dedi

Kaynak: İHA