Kural İhlali Yapan Sürücülere Eds Takibi

Aksaray'da Elektronik Denetleme Sistemi ile kural ihlali yapan sürücülere kameralı takip başlatıldı.


Aksaray Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray'da Kent Bilgi Güvenlik Yönetim Sistemi bünyesinde plaka takip sistemi, 24 noktada 79 kamera ile Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu ve Elektronik Denetim Sistemi ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin devrede olduğunu söyledi.

Bu sistemlerin asayiş ve trafikte meydana gelen olayların tespiti ve aydınlatılması için önemli olduğunu ifade eden Böğürcü, "Elektronik denetleme sistemleri sayesinde bütün araç kullanıcılarının direksiyon başına geçtikleri andan itibaren uymak zorunda oldukları trafik kurallarına daha da özen gösterdiklerini görüyoruz. Aksaray'da asayiş ve trafikte huzur ve güvenin tesisi için bütün emniyet teşkilatı mensupları büyük gayret ile çalışmaktadır. Bunun için kurulan Kent Bilgi ve Güvenlik Yönetim Sistemi bize yardımcı olmaktadır" dedi.

Böğürcü, hiçbir polisin ceza tutanağı düzenlemek için özel bir gayret içinde olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Biz gerek asayiş olaylarında gerek trafikte bu kentin daha huzurlu olmasını sağlamak için mücadele ediyoruz. Kurulan elektronik sistemler bu amaç için kullanılmaktadır. Trafikte uyulacak kurallar direksiyona geçen bütün sürücüler tarafından bilinmektedir. O zaman ne yapacağız, kendimizin ve başkalarının can ve mal güvenliği için emniyet kemeri takacağız, araç kullanırken telefonla konuşmayacağız, küçük çocukları araç önünde ve kucakta bulundurmayacağız, aşırı hız yapmayacak ve trafikte uymak zorunda olduğumuz bütün kurallara uyacağız. Bizim gerek elektronik sistemlerle gerekse trafik denetimi uygulamalarındaki amacımız ceza yazmak değil, vatandaşları trafik kurallarına uymalarını sağlayarak bu bilincin artmasını sağlamaktır."

Kaynak: AA