4. Malatya Uluslararası Film Festivali

4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında, film gösterimleri ve söyleşiler devam ediyor.


Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Valiliğin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Malatya Ticaret Borsası ve Fırat Kalkınma Ajansının destekleriyle gerçekleştirilen festivalde, Karnaval, Gözümün Nuru ve Llo llo isimli filmlerin gösterimi yapıldı.

Karnaval'ın Yönetmeni Can Kılcıoğlu ve Gözümün Nuru'nun yönetmenleri Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu, izleyicilerle söyleşide bir araya geldi.

Uluslararası Uzun Film Yarışması'na katılan filmlerden Llo Ilo'nun kurgucusu Joanne Cheong da söyleşide yaptığı konuşmada, Singapur'u tanıtıyor olmanın gurur verici olduğunu kaydetti.

Onur ödülü verilen Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi'nin filmi Leyla'nın Doğum Günü de özel gösterimle Malatyalı sinemaseverlerle buluştu.

Masharawi, söyleşide, Filistin'de işgalin günlük hayatın çok içinde bir sorun olduğunu belirtti.

Filmde adalet vurgusunun yoğun olduğunu ifade eden Masharawi, "Filistin'de adaleti yerine getirmek çok zor. Çünkü bitmeyen bir işgal yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir izleyicinin "Filistin Sineması var mı?" sorusu üzerine Masharawi, "Bu soruyu 15-20 yıl önce sorduklarında 'yok' diyordum ama bugün artık 'evet' diyebiliyorum. İşgal altındaki Filistin'de ilk yönetmen benim. Yirmi dört yaşımda filmim Cannes Film Festivali'nde yarıştı. Şimdiyse en yeni filmimle Berlin ve Toronto Film Festivallerinden döndüm. Bu durumda Filistin Sineması yok dersem olmaz" yanıtını verdi.

Her şeye rağmen işgalin son bulacağına dair umut taşıdığını belirten Masharawi, "Biz filmlerimizle geleceğe umut taşıyoruz. Umudum olduğu için bu filmi yaptım" ifadelerini kullandı.

Merhum sinema oyuncusu Kemal Sunal'ın en son rol aldığı Propaganda filminin de gösterimi gerçekleştirildi.

İzleyicilerle buluşan Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal, ünlü oyuncu olmadan geçen yıllarını anlattı.

Kaynak: AA