Kırıkkale'de Öğretmenlere Proje Hazırlama Semineri Düzenlendi

Kırıkkale'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik proje hazırlama semineri düzenlendi.


Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konferans salonunda düzenlenen seminere, ilçelerde görev yapan öğretmenler katıldı.

Araştırma Geliştirme Şube Müdürü Ali Kılıç, düzenlenen proje hazırlama semineri sayesinde okullarda öğretmen ve öğrencilerin de katılımı ile daha çok proje çalışmalarının yapılacağını söyledi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü olarak "Eurodesk, Erasmus, eTwinning ve Bu Benim Eserim" gibi daha birçok projeler hakkında öğretmenlere çeşitli bilgiler aktarıldığını kaydeden Şube Müdürü Kılıç:

"Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim insanlarını yetiştirmek, yetenekli çocuklarımıza sahip çıkmak ve bilimsel amaçlı yarışma ve benzeri etkinliklere ilgiyi ve katılımı artırmak istiyoruz. Bu sayede geleceğin bilim insanı olma potansiyeline sahip çocuklarımızı erken yaşlarda keşfedip var olan yeteneklerini geliştirmek, gerekli desteği vererek onlara araştırmacı bir ruh kazandırmak istiyoruz" dedi.

Eurodesk ve eTwinning kurum koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz da düzenlenen seminer aracılığı ile Türk Ulusal Ajansı ve Eurodesk web sitesine ait arayüz sayfalarının tanıtımını yaparak, Erasmus programındaki son değişikliklere değindi. 2014 yılı Ocak ayında öğretmenlere Eurodesk noktası olarak tekrar bir eğitim daha düzenleyeceklerini belirten Hiçyılmaz, bütün öğretmenlerin eTwinning web portalına kayıt olmaları gerektiğini söyledi.

Seminer, katılımcıların anlatılan konularla ilgili çeşitli soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Kaynak: AA