Başkan Altay, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı programının konuğu oldu.

Başkan Altay, Öğrencilerle Deneyimlerini Paylaştı

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Kampüsü içerisinde bulunan Alaaddin Erkek Öğrenci Yurdu’nda gerçekleşen programda Başkan Altay, yurtta kalan öğrencilere okul, iş ve aile hayatına ilişkin deneyim ve tespitlerini aktardı. Ziyarete KYK Konya Bölge Müdürü Atila Çetin de eşlik etti. Selçuklu’nun 560 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük 17. ilçesi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Anadolu’nun önemli manevi şahsiyetlerinden biri olan Mevlana Hazretleri’nin beldesi. Burası bir Selçuklu başkenti. Onun için ismimiz Selçuklu Belediyesi. Konya 1096’dan 1308 yılına kadar Selçuklulara başkentlik yaptı. İstanbul’dan sonra en çok başkentlik yapan şehir Konya’dır. Şehrimizi biraz da böyle anlamanızı ve tanımanızı istiyoruz. Selçuklular sadece savaş kazanmış, Anadolu’yu fethetmiş bir medeniyet değil, burayı nakış nakış işlemişler” dedi.

Konya’nın 1 milyon merkez nüfuslu güzel bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Konya’nın en önemli lokomotiflerinden biri olan üniversiteyi önemsiyoruz. Özellikle ilçemizin gelişimine çok önemli bir katkı sağlıyor. Sizlerin burada bulunmanız bizi memnun ediyor. Umarım ki Konya sizin güzel anılarınızın geçtiği, iyi dostluklar kurduğunuz şehir olur. Burada edindiğiniz arkadaşlıkları, dostlukları mutlaka iyi temeller üzerine inşa edin. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız kendinize iyi bir sosyal çevre edinin. Milletimize, anne-babamıza ve tüm dünyaya karşı hepimizin bir sorumluluğu var. Hayatta başarılı olmak istiyorsanız anne baba duasını mutlaka almalısınız. Bu da hayatınızın önemli bir düsturu olsun. Bir diğer sorumluluğumuz milletimize karşı sorumluluğumuz. Burada edindiğiniz bilgi, tecrübe ile mutlaka milletimizin daha müreffeh olması, refah içinde yaşaması için çalışmanız gerekiyor. Bir diğer sorumluluğumuz da tüm dünyadaki insanlara karşı. İçinde yaşanılan gelişmişliğin, kalkınmanın sadece ülke için değil tüm dünya insanlığı için bir faydası olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZ SİZLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK“
Türkiye olarak önemli iddialarımız 2023, 2071 gibi vizyon hedeflerimiz var diyen Başkan Altay, “Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak, ihracat hedefimizi 500 milyar dolara çıkarmak istiyoruz. Bunu yaparken tek bir güvencemiz var beşeri sermayemiz, insan kaynağımız. Bu ülke sizlerin omuzlarında yükselecek. Bu hedeflerle ulaşmamız için lütfen kendinizi iyi yetiştirin” dedi.

Konuşmasının son bölümünde öğrencilerin sosyal faaliyetlerde daha katılımcı olmaları amacıyla Bosna Hersek Mahallesi’nde bir ofis açtıklarını ifade eden Başkan Altay, “Siyasetin dışında belediye faaliyetlerinin içinde bir çalışma yürütüyoruz. Arkadaşlarımız burada birçok etkinlikler yürütüyor. Kariyer zirvesinden, genç ufuklar akademisine kadar birçok proje yürütüyoruz. Orada görev alabilirsiniz. Selçuklu Belediyesi Gençlik Merkezi olarak burada birçok etkinlik yapıyoruz. En azından katılımcı olarak katılmasanız da programlarımızı takip etmenizi öneriyorum” diye konuştu.

Programa katılımından dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden Kredi Yurtlar Konya Bölge Müdürü Atila Çetin de, “Ailelerinden uzakta yurtlarımıza misafir olarak barınan öğrencilere sıcak bir ortam oluşturmak amacıyla bu tür etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Programın ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Başkan Altay’a KYK Konya Bölge Müdürü Atila Çetin plaket verdi. Daha sonra yurtta kalan öğrencilere Selçuklu Belediyesi tarafından aşure ikram edildi.
Kaynak: İHA