Komşu Otomobilini Edirne'de Tamir Ettirecek

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile imzalayacakları protokol sayesinde komşu ülkelerde yaşayanların araç ve makinelerini tamir ve bakım için Edirne'de bırakabileceklerini söyledi.


Zıpkınkurt, ETSO hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, oda üyelerinin ve Edirne'nin menfaatine katkıda bulunabilecek projeleri hayata geçirmek için çalıştıklarını söyledi.

Birçok yurt dışı ziyaretinin yanı sıra protokoller de imzaladıklarını belirten Zıpkınkurt, yabancıların araç ve makinelerinin tamir ve bakımını Edirne'de yaptırabilmelerine imkan sağlamak için Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile ön protokol imzaladıklarını ifade etti.

Protokolün ay sonunda imzalanacağını tahmin ettiklerini aktaran Zıpkınkurt, şöyle konuştu:

"Yabancılar araçlarını günübirlik ziyaretlerinde tamir ettirmek zorunda kalıyor. İmzalanacak protokol ile araç, makine ve yedek parçalar Edirne'de bırakılabilecek. Biz, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına ETSO olarak bir teminat veriyoruz ve sanayi esnafına kefil oluyoruz. Yabancılar araçlarını Edirne'ye getirip tamirat için 15-20 gün bırakabilecek. Bunun sanayi esnafımıza ayda yaklaşık 250 bin avro katkı sağlayacağını tahmin ediyoruz."

Zıpkınkurt, protokolün sanayi sitesi başkanları ve esnaf tarafından olumlu karşılandığını kaydetti.

- Vize sorunu

Zıpkınkurt, yurt dışında çeşitli temaslarda bulunduklarını bu ziyaretlerden bir bölümünü komşu Bulgaristan'a gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bulgaristan'a yaptıkları ziyaretlerin en büyük amacının vize sorununu çözmek olduğunu belirten Zıpkınkurt, şöyle devam etti:

"İş adamlarının vize konusunda ciddi sıkıntıları var. Bulgaristan'la ticaret yapan arkadaşlarımızın Yunan vizesi ile Bulgaristan'a gittiği konusunda rahatsızlıklar vardı. Ziyaretlerimizde oda başkanları ile konuştuk. Haskovo Valisi ile bir araya gelip sorunlarımızı anlattık. Bu ziyaretlerin sonucunda iyi bir lobi oluşturduk. Geçtiğimiz hafta Bulgaristan'ın dışişlerinden sorumlu başbakan yardımcısı Haskova'ya geldi ve bu konuda müjdeli bir haber verdi. Bu konuda ciddi katkılar yapacağını ve vize konusunda bir gevşeme olacağından bahsetti. Bu da bizi mutlu etti. Yapmış olduğumuz yurt dışı temasların boşa gitmediği bir kez daha ortaya çıktı."

- "ETSO'nun görevi spor kulüplerini finanse etmek değil"

Zıpkınkurt, yerel televizyon kanalında bir yöneticinin kulübe az yardım yapıldığı için kendilerini eleştirmesini üzücü olduğunu söyledi.

ETSO'nun görevinin öncelikle üyelerine hizmet etmek olduğunu ifade eden Zıpkınkurt, "Bu işler gönüllülük ister, ağalık ister. Başkalarının cebine güvenip de bu işlere aday olmayacak hiç kimse. Çıkacak kendi cebinden veya yönetiminden spor kulübünü finanse edecek. Yoksa sivil toplum kuruluşlarına, 3-5 tane iş adamının sırtına yüklenerek bu işler yürümez. ETSO'nun görevi spor kulüplerini finanse etmek değil" diye konuştu.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cavit Duvan, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Başkan Yardımcısı Çetin Kürkçü de katıldı.

Kaynak: AA