Bakan Davutoğlu, Kerbela Valiliğini Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu Irak’ta Kerbela Valisi Akil Eltirihi’yi makamında ziyaret etti.

Vali Eltrihi, yapılan görüşmede Bakan Davutoğlu'ndan konsolosluk talep etti.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Irak’ta bulunan Dışişleri Bakanı Davutoğlu başkent Bağdat’taki temaslarının ardından Kerbela’ya geçti. Kerbela valiliğine gelen Davutoğlu, burada Vali Akil Eltrihi ve Beylikdüzü eski Belediye Başkanı ve Marmara Mühendislik Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Orakçı tarafından karşılandı. Üçlü daha sonra Vali Eltrihi’nin odasına geçerek basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmenin ardından Bakan Davutoğlu ile Vali Eltrihi ortak basın açıklaması yaptı. Kerbela Valisi, ziyareti için Bakan Davutoğlu’na teşekkür ederek, "Kerbela’da Türkiye’nin bir konsolosluğunun açılmasını talep ettik. Bakan bu konuda söz verdi” dedi.

Bakan Davutoğlu da, Muharrem ayının önemine değinerek, “Bütün Türkler için Kerbela’nın ayrı bir yeri vardır. Allah bizlere Hz. Hüseyin’den ilham almayı nasip eylesin. Kerbela’ya hizmet etmek dünyadaki en büyük onurdur. Kerbela’da bulunan Türk şirketler ve bütün Türkler için bu onuru paylaşmaktayım. Sayın valiyi Konya’ya davet ettim. Konya ile Kerbela arasında kardeş şehir anlaşması yapılmasını istiyorum. Göreceklerdir ki Kerbela’daki ruh Konya’da mevcuttur. Kerbela'ya hizmet etmek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Konsolosluğu da en kısa zamanda yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA