Silifke'de Kurban Bayramı Tedbirleri

Silifke ilçesinde Kurban Bayramının huzurlu bir şekilde geçmesi amacıyla çeşitli tedbirler alındı.


Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi kent yaşamını kolaylaştırma konusunda gereken önlem ve tedbirlerin alındığını kaydetti.

Kurban satışları için Pazarkaşı Mahallesi kale yakasında belediye tarafından yaptırılan canlı hayvan pazarının açık tutulduğunu ifade eden Başkan Öngel, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu bayramda da kentin diğer yerlerinde canlı hayvan satışlarına müsade edilmeyeceğini belirtti.

Kurban Bayramı süresince kurban kesimlerinin belediye mezbahası ve belirlenen alanlarda yapılacağını vurgulayan Öngel, şöyle devam etti:

"Belirlenen yerlerin dışında, cadde ve sokak aralarında, kaldırım üzerlerinde, umuma açık park ve bahçelerde kesime müsaade edilmeyecektir. Belediyemiz tarafından belirlenen yerlerde vatandaşlarımızın sıhhi bir şekilde kesim yapmaları için önlemler alınmış olup, sertifikasız kasaplara kesim yaptırılmayacaktır. Kurban kesim yerlerinde büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkların kesimi için her türlü hazırlıklarımız tamamlanmaktadır."

Kurban kesim fiyatlarının büyükbaş hayvanlar için 250 lira, küçükbaş hayvanlar için ise 35 lira olarak belirlendiğini belirten Öngel, "Ayrıca, bayram namazı sonrasında tüm kesim yerlerinde Belediye Zabıta ekipleri tarafından kontroller yapılacaktır. Alınan tedbirlere uymayanlara ve kurban kesim fiyatları haricinde ücret almaya çalışanların tespiti halinde Kabahatler Kanununa göre yasal işlemler yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA