Ünlendi Barajı'yla Su Sorunu Çözülecek

AK Parti Iğdır İl Başkanı Mustafa Buluş, "Iğdır Ovası, Ünlendi Barajı'yla yeniden hayat bulacak" dedi.


Bir lokantada basın mensuplarıyla bir araya gelen Buluş, Tuzluca ilçesi Acıçay üzerinde yapılacak Ünlendi Barajı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Barajın bitirilmesi konusunda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile görüştüğünü anlatan Buluş, Eroğlu'nun barajın temeli için ocak ya da şubat ayında kente geleceğini söylediğini ifade etti.

Ünlendi Barajı'nın Iğdır Ovası için önemli olduğuna dikkati çeken Buluş, "Bu baraj kentin tarımına önemli katkılar sağlayacak. Iğdır Ovası, yapılacak olan barajla yeniden hayat bulacak. Doğu'nun Çukurovası'nda Ünlendi Barajı hem içme suyu konusunda hem de tarım arazilerinin sulanması konusunda rahata kavuşacak" diye konuştu.

Baraj sayesinde tarım alanında verimin artacağını vurgulayan Buluş, şunları kaydetti:

"Üretim artınca ihracat fazla olacak. İhracatın fazla olması demek ülkeye yabancı para girişi demektir. Ünlendi Barajı Tuzluca ilçesinin 25 kilometre güneybatısında olup, barajın yüksekliği 78 metre olacak ve 164 milyon metreküp su depolanacak. Baraj, gövde hacmiyse 2,5 milyon metreküp olacak. Ünlendi Barajı tamamlandığında Kuruağaç regülatöründen 83 bin 860 dekar, Kamışlı regülatöründen 6 bin 760 dekar, Göktaş regülatöründen 12 bin 480 dekar olmak üzere toplam 103 bin 100 dekar tarım arazisi sulanacak."

İldeki belediye çalışmalarına da değinen Buluş, "İlimiz hak ettiği hizmeti alamıyor. Kentte birçok sorun var ve çözüm bekliyor. Özellikle altyapı ve yol sorunu vatandaşların en büyük sorunu halinde çözüm bekliyor. Yerel seçimler yaklaştıkça halkımızın bazı gerçekleri görmeleri gerektiğine inanıyorum. Yapılan hizmetleri göz önünde bulundurup oyumuzu kullanalım. Iğdır'da ciddi anlamda su sorunu var ve halk bu sorunun çözülmesini istiyor. Cadde ve sokaklardaki kirlilik herkes tarafından görülen sorunlardır" dedi.

Kaynak: AA