A.ü. Temel Düzey Psikolojik Bakım Kursu Gerçekleşti

Onkoloji Hemşireliği Derneği, Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği işbirliği ile AÜ Hemşirelik Fakültesi’nde “Temel Düzey Psikolojik Bakım Kursu” gerçekleştirildi.

A.ü. Temel Düzey Psikolojik Bakım Kursu Gerçekleşti
Hasta ve yakınları ile yaşanan psikolojik alandaki güçlükler ve psikolojik bakım yaklaşımları konularında bilgilenme sağlaması amaçlanan Temel Düzey Psikolojik Bakım Kursu’na, Melikşah Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşen Terakye, İstanbul Üniversitesi Hastanesi Konsultasyon Liason Psikiyatri alanından Doç. Dr. Nazmiye Kocaman Yıldırım, Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Prevantif Onkoloji Psikososyal Destek Birimi Hemşiresi Dr.Songül Kamışlı ve Akdeniz Üniversitesi Antalya Sağlık Yüksekokulu Öğretim Elemanı Araştırma Görevlisi Dr. Saliha Hallaç eğitimci olarak katıldı.

Toplam 20 kursiyerin takip ettiği kurs üç gün sürdü.

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sebahat Gözüm, kursun “Önce Kendi Oksijen Maskeni Tak” ve “Temel Düzey Psikolojik Bakım” başlıkları ile iki bölümden oluştuğu belirtti.

Birinci bölümde katılımcıların kendilerini güçlendirme yöntemlerinin tartışıldığını söyleyen Prof. Dr. Gözüm, ikinci bölümde ise bütüncül bakım ve insan gereksinimleri kavramlarının tartışıldığını belirtti.

İkinci bölümde hasta ve yakınlarının yaşadığı duygu ve düşünceyi tanımlama, hastalık durumuna tepkilerini anlama ve anlamlandırma, hastaya yardım edici uygun tepkileri tanımanın ele alındığını kaydeden Prof.Dr.Gözüm, psikolojik bakım yaklaşımları konularında bilgiler verildiğini söyledi.

Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Bozcuk tarafından Akdeniz Üniversitesi Kemoterapi Ünitesi’nde yürütülen etkinlikleri kapsayan “Psikoonkolojide Sanatsal Uğraşı Yaklaşımları” konusuna da yer verilen kursun sonunda kursiyerlere katılım belgeleri verildi.

Kaynak: İHA