Frankfurt'ta Türk Kültür Günleri Başladı

Almanya'nın Frankfurt kentinde Türk Kültür Günleri etkinliği başladı.

Hessen Türk Toplumu tarafından düzenlenen etkinliğin ilk programında, iki Almanya'nın birleşmesinin yıl dönümü sebebiyle Frankfurt Operası'nda, İzmir Filarmoni Orkestrası'nın 4 üyesi dostluk konseri verdi.

Konserde Türk ve Alman bestecilerin eserleri seslendirildi.

TG-Hessen Başkan Yardımcısı Karabörklü, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, Türk Kültür Günleri'nin düzenlenmesinin amacının bu ülkede yaşayan Türk toplumunun Alman toplumuyla kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Alman ve Türk toplumuyla ortak yaşama vurgu yapmak ve ön yargısız bir gelecek oluşturmak istediklerini belirten Karabörklü, etkinliği her yıl düzenlemeyi hedeflediklerini kaydetti.

Etkinliğin ilk gününde düzenlenen konsere Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, TG-Hessen Başkanı Erhan Songün ve çok sayıda davetli katıldı.

Türk Kültür Günleri kapsamında 1 Kasım'da Esra Dalfidan'ın caz konseri, 5 Kasım'da Metin Eloğlu ile Türk literatürü okuma akşamı ve 17 Kasım'da Fazıl Say ve Genco Erkal ile Nazım Oratoryosu konseri düzenlenecek, 29 Kasım'da da "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" adlı film gösterilecek.

Kaynak: AA