Küçük Sanayi Sitesi Esnafına Yangın Eğitimi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Belediye İtfaiye Müdürlüğü tarafından Küçük sanayi sitesi esnafları ile Çıraklık eğitim merkezi öğrenci ve öğretmenlerine Yangın ve Patlamalar ile ilgili görsel ve uygulamalı eğitim verildi.

Küçük Sanayi Sitesi Esnafına Yangın Eğitimi
Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Küçük sanayi sitesi esnafları ile Çıraklık eğitim merkezi öğrenci ve öğretmenlerine Yangın ve Patlamalar ile ilgili görsel ve uygulamalı eğitim verildi.

Eğitimde, yanma ve yangın nedir, yangın nedenleri, yangın çeşitleri, korunma önlemleri ve yangın söndürücülerin kullanımı gibi konular uygulamalı ve görsel olarak anlatıldı. Konu ile ilgili açıklama da bulunan İtfaiye Müdürü Sabahattin Akyüz, “Ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de kutlanan İtfaiye haftası etkinlikleri çerçevesinde, halkımızın yangın ve patlamalar konusunda bilinçlendirilmesi amaçlandığından, bu gibi programları düzenlemekteyiz. Sanayi iş kolunda yapılan çalışmalar genellikle yangın ve patlamalara tehlike arz eden türden olduğundan, sanayi esnafına ve çalışanlarına verdiğimiz bu eğitim ve tatbikatın çok yararlı olacağına inanıyoruz. Bundan sonrada Çaycuma Belediyesi İtfaiyesi olarak bu şekil eğitici programlarımız devam edecektir”dedi.

Kaynak: İHA