Havva-sedat Avcıoğlu Fen Lisesi Çevresinde Düzenleme Yapılıyor

Kumluca'da hayırsever Havva-Sedat Avcıoğlu tarafından yaptırılan ve bu yıl eğitim öğretime başlayan Fen Lisesi çevresinde belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılıyor. Çevre düzenlemesiyle Fen Lisesi bahçesine yapılacak olan seyir terasları ile Kumluca ve çevresi izlenebilecek.

Fen Lisesi çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çalışmayla okul bahçesinin genişleyeceğini ve toprak kaymasını engellemek üzere okulun güney tarafında taş duvar yapılacağını söyledi.

Okulu hayırsever Havva-Sedat Avcıoğlu tarafından yaptırıldığını ifade eden Çetinkaya, belediye olarak kendilerinin de okulun çevre düzenlemesi yapmayı taahhüt ettiklerini dile getirdi. Çetinkaya, "Okul çevresine yapılacak olan düzenlemeyle beş metre yüksekliğinde istinat duvarı yaptık. Şu anda bu duvar üzerine iki kısımdan oluşan taş duvar örüyoruz. Çalışmalar sonlandığında, iki kısım arasında kalacak olan alana ise, seyir terası yapacağız. Böylece Fen Lisesi bahçesinden Kumluca'yı izleme imkanı sağlanmış olacak" dedi.

Çetinkaya, çevre düzenlemesi sırasında vatandaşların mağdur olmaması için vatandaşlarla birebir görüştüklerini ve yapılan yolun alt yapısının tamamlanmasının ardından asfaltlama çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA