Adana Sanayisinin Sorunları Tartışıldı

Adana Sanayi Odası Meslek Komiteleri ortak toplantısında, kent sanayisinin sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı bildirildi.

ADASO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, meclis başkanı Hüseyin Nuri Çomu'nun başkanlığında yapılan toplantıda, ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç'ın daveti üzerine, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden 9. Grup Kağıt-Ambalaj ve Basım Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Vehbi Barış Kaya için saygı duruşunda bulunuldu.

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, meslek komiteleri ortak toplantılarının sanayi ve ticaret odalarının en önemli organizasyonu olduğunu ve büyük önem taşıdığını belirterek, yönetim kurulunun çalışmalarına ışık tuttuğunu ifade etti.

Sektörlerde güncel sorunların çözüm önerileriyle birlikte ADASO yönetim kuruluna iletilmesi ile oda olarak daha hızlı hizmet verilmesi ve sorunların çözümünde daha aktif olmalarını sağlayacağını vurgulayan Kıvanç, şunları kaydetti:

"Görevde bulunduğumuz kısa sürede sorunlara çözüm bulunması, ihracatın artırılması, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının teşvik edilmesi amacıyla önemli etkinlikler gerçekleştirildi.

Türk Eximbank'a ADASO bünyesinde bir ofis açıldı, ihracat yapmak isteyen ve ihracatını artırmak için krediye ihtiyaç duyan sanayicilere bire bir hizmet vermeye başlandı. Yakın dönemde devlet teşviklerinden daha fazla faydalanılması için ilgili kurumlardan uzmanlar getirecek, yurtdışı heyetleriyle ve fuar katılımlarıyla pazar arayışında büyük destek olacağız. Tüm üyelerimizin odamızdan aldığı hizmetin günümüzün şartlarına göre kalitesinin artırılması ile ilgili elimizden gelenin de daha iyisini yapacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum."

Toplantıda, meslek komiteleri sözcüleri tarafından sektörlerin sorunları dile getirilerek ve çözüm önerileri anlatıldı.

Kaynak: AA