Suriye'deki Savaş Şimdi De Çocukları Hastalıkla Vuruyor

İç savaş nedeniyle çocukların aşılanamadığı Suriye'de, tahlil yapılan 10 çocuğun çocuk felci virüsü taşıdığı kesinleşti.


BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Dünya Sağlık Örgütü yekilisi Oliver Rosenbauer, Deyrizor bölgesinde tespit edilen 22 şüpheli çocuk felci vakasından 10'uyla ilgili araştırmanın tamamlandığını ve bu çocuklarda Tip 1 çocuk felci virüsü tespit edildiğini bildirdi.

Suriye'de 1999 yılından bugüne kadar ilk kez çocuk felci vakası görüldüğüne dikkati çeken Rosenbauer, diğer 12 şüpheli vaka ile ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kesinleşen çocuk felci vakalarının izole edildiğini bildiren Rosenbauer, hastalığın yayılma riski bulunduğuna dikkati çekti.

Deyrizor dışındaki bölgelerden ise çocuk felci şüphesi vaka bilgisi gelmediğini ifade eden Rosenbauer, virüsü taşıyan çocukların 2 yaşın altında olduğunu da bildirdi.

Birleşmiş Milletler,Suriye'deki savaştan etkilenen milyonlarca çocuk için geçen hafta aşı kampanyası başlatmıştı. Kampanya ile Suriye ve bölgedeki çocukların çocuk felci, kızamık, kabakulak ve kızamıkçık hastalıklarına karşı aşılanacağı bildirilmişti.

Kaynak: AA