Yunanistan Vatandaşı Doktorların Türkiye'de Çalışması

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, "Yunanistan'daki tıp eğitimi Türkiye'deki standartlara yakın. Özel sektörün ihtiyacı Yunanistan'dan gelecek doktorlarla karşılanabilir" dedi.


Şencan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de halen 24 Yununistan uyruklu doktorun özel hastanlerede görev yaptığını bildirdi.

Yunanistan vatandaşı doktorların da diğer ülke vatandaşı doktorlar gibi aynı yasal hükümlere tabi olduğunu anımsatan Şencan, şu bilgileri verdi:

"Ülkemizde yabancı doktorlar YÖK'ten denklik almak ve özel sektörde görev yapma koşuluyla çalışabilir. Çünkü, devlet memuru olabilmek için Türk vatandaşı olmaları gerekir. Bu nedenle kamu hastanelerinde görev yapamazlar. Ayrıca 1 yıl içinde de Türkçe sınavını vermeleri gerekir. Yunanistan vatandaşı doktorlarda aynı şekilde bu kurallar çerçevesinde ülkemize gelip çalışabilir."

Türkiye'de yabancı doktorların çalışmasına özel sektörün sağlık iş gücü ihtiyacının karşılanması amacıyla izin verildiğine dikkati çeken Şencan, planlamadan muaf olarak yabancı hekimler için kadro açılabildiğini ve çalışma izni verilebildiğini söyledi.

Şencan, Yunanistan'daki tıp eğitiminin ileri düzeyde olduğunu belirterek, "Yunanistan'daki tıp eğitimi Türkiye'deki standartlara yakın. Özel sektörün ihtiyacı Yunanistan'dan gelecek doktorlarla karşılanabilir" dedi.

-Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamaları

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuyla ilgili daha önce şu açıklamarda bulunmuştu:

"2002 yılından itibaren, Yunanistan'ın başardıklarını katlamalı olarak başarmaya başlayan bir Türkiye var. Yunanistan veya Avrupa artık, 'Türkiye bunu nasıl başardı ?' diye kendisine sormaya başladı.

Bugünkü medyaya yansıyan haber 'Yunanistan'ın 7 bin doktoru yurt dışında iş arıyor'. Benim de onlara ihtiyacım var. Yunanistan'ın 7 bin doktoruna kapılarımız açık. Onları bu ülkeye, birikimleriyle bu millete hizmet etmeye davet ediyorum."

Kaynak: AA