30| Pdn Fotoğrafçılık Fuarı Sona Erdi

ABD'nin New York kentinde düzenlenen PDN Fotoğrafçılık Fuarı sona erdi.


Uluslararası yayın yapan PDN Fotoğraf Dergisi tarafından Manhattan'daki Javits Fuar Merkezi'nde bu yıl 30'uncusu düzenlenen ''PDN Fotoğrafçılık Fuarı''nı 3 günde yaklaşık 100 bin fotoğrafsever ziyaret etti. Fuarda Canon, Nikon, Sony ve Leica gibi fotoğraf makinesi ve aksesuarlarını üreten 300 firma, yeni model fotoğraf makinaları ve aksesuarlarını tanıttı.

Fotoğraf endüstrisinin önde gelen isimlerden Canon, piyasaya yeni sürdüğü EOS 70 D modelini fotoğrafseverlere tanıttı. EOS 60 D'nin bir üst modeli olarak piyasaya sürülen EOS 70 D, 20|2 megapiksellik sensörü, DIGIC 5+ işlemcisi ve saniyede 7 kare çekebilme özelliğiyle fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı oldu. Canon'un geçen yıl piyasaya sürdüğü EOS-1 DX modeli de katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Nikon ise 'D5300' modelini tanıttı. 24.2 megapiksellik sensöre sahip D5300, HD kalitesinde görüntü çekebilmesi ve kablosuz internete bağlanabiliyor olması gibi özellikleri dolayısıyla fotoğrafçılar tarafından mercek altına alınan modeller arasında yeraldı. Nikon sözcüsü Mark Soares, Nikon D5300'ün ABD'de 799 dolara piyasa sürüldüğünü açıkladı.

Nikon'un bir başka dikkat çeken modeli ise değişebilir lensli dünyanın ilk su geçirmez makinası olan Nikon 1 AW1 oldu.

Fuarda, fotoğraf makinalarının yanı sıra stüdyo fotoğrafçılığı için gerekli ekipmanlar ve çok sayıda kamera tanıtımı da yapıldı. Yazıcı ve baskı makinalarının tanıtıldığı fuarda fotoğrafseverler, firmaların yeni ve eski ürün makinalarını deneme şansı buldu. 3 günde 90 sunum ve panelin gerçekleştirildiği fuara 24 bin fotoğrafçının akredite olduğu öğrenildi.

Kaynak: AA