Bacağı Kesilen Yavru Köpeğe Protez Bacak Takılacak

Otomobil çarpması sonucu arka bacağı kesilen yavru köpeğe tedavisinin ardından protez bacak takılacağı bildirildi.


Alınan bilgiye göre, bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan yavru köpek, çevredeki duyarlı vatandaşlar tarafından Osmaniye Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Rehabilite Merkezine götürüldü.

Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından muayene edilen köpeğin sol arka ayağında otomobil çarpması nedeniyle enfeksiyon oluştuğu tespit edildi.

Laçinbala, yaptığı açıklamada, 4 haftalık olduğu tahmin edilen sokak köpeğinin vatandaşlar tarafından merkeze getirildiğini belirtti.

Yavru köpeğin sol arka dizinde yaklaşık iki haftalık bir yarası olduğunu gördüklerini anlatan Laçinbala, "Bacak kangrenleşmiş ve kemiği görünüyordu. Ameliyatı yaklaşık iki saat sürdü. İlk önce pim takarak bacağı kurtarmaya çalıştık ancak kangrenleşme olduğu için bacağı kesmek zorunda kaldık. Köpeğin sağlığı gayet iyi" dedi.

Antibakteriyel tedavinin yanında vitamin takviyesi de yaptıklarını ifade eden Laçinabala, yaranın iyileşmesinin ardından köpek için protez bacak yapmayı düşündüklerini söyledi.

Vatandaşları sokak hayvanlarına sahip çıkılması konusunda uyaran Laçinbala, şunları kaydetti:

"Yaralı bir sokak köpeği veya küpesiz sokak hayvanlarını gördüklerinde kendileri getiremiyorsa belediyemizin çağrı merkezine haber verirlerse ekiplerimiz hafta içi ve hafta sonları bayram günleri de dahil saat 15.00'a kadar hayvan transferi yapıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu köpeği getiren duyarlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA