Ahmet Taner Kışlalı'nın Ölüm Yıl Dönümü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "adı, 'faili meçhuller' listesindeki aydınların arasında yer alan Ahmet Taner Kışlalı'nın, Türkiye'nin demokratikleşme ve hukuk devleti olma mücadelesinde yaşayacağını ve her zaman özlemle anılacağını" bildirdi.


Kılıçdaoğlu, Kışlalı'nın ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "21 Ekim 1999'da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Kışlalı son yazısını 'Kınıyoruz' diye yazmıştı. Biz bu ve benzeri katliamları sadece kınamıyoruz, aynı zamanda lanetliyor ve gerçek katillerden de onlara tetik çektirenlerden de hesap soracağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Adı, 'faili meçhuller' listesindeki aydınların arasında yer alan Kışlalı, Türkiye'nin demokratikleşme ve hukuk devleti olma mücadelesinde yaşayacak ve her zaman özlemle anılacaktır. Başta Kışlalı ailesi olmak üzere, Türkiye'nin aydınlanma mücadelesinden yana olan herkesle birlikte partimizin milletvekili, Ecevit hükümetinin kültür bakanı, bilim adamı ve gazeteci Prof. Dr. Kışlalı'yı saygıyla anıyor, özlem duygularıyla saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA