Keçiören Kurban Bayramı'na Hazır

Keçiören Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde Ovacık ve Bağlum semtlerinde kurduğu kurban satış alanlarıyla, vatandaşların ve satıcıların alışverişlerini yapabilmeleri için çalışmalarını tamamladı.

Keçiören Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl Ovacık ve Bağlum semtinde toplam 773 çadırın bulunduğu alanlarda birçok hizmet verilecek. Alanların güvenliği ise 24 saat görev yapan zabıta personeli ve özel güvenlik görevlileri tarafından sağlanacak.

Kurban alırken ve kesim yapılırken dikkat edilecek hususlar ile ilgili hazırlanan el broşürleri dağıtılarak vatandaşların bilinçlendirilmesi sağlanıyor. Kurban satış alanına getirilen tüm kurbanlıkların kulak küpe numaralarına göre şap aşılarının yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor.

Keçiören Belediyesi tarafından Türkiye'de bir ilk olarak başlatılan ve bu yıl da uygulanan ultrasonografi yöntemiyle dişi kurbanlıklar veteriner hekimlerce gebelik testine tabi tutuluyor. Gebe olduğu tespit edilen kurbanlıklar ile yaşları küçük hayvanlar, kurban satış alanlarından çıkarılarak satışına izin verilmiyor.

Ovacık semtindeki Keçiören Belediyesine ait tesisler içerisindeki kurban kesimi için de iki mezbahane bulunuyor. Saatte 180 kurbanın kesildiği mezbahanede günde bin kurban kesiliyor. Vatandaşlar, mezbahanelerin yanı sıra değişik semtlerdeki 12 kapalı semt pazar yerinde de kurbanlarını kesebilecek.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, vatandaşların kurbanlıklarını satın alırken herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü ve her türlü önlemi aldıklarını belirtti.

Kurban satış alanlarının tüm ihtiyaçları barındırdığını kaydeden Ak, "Vatandaşlarımız herhangi bir sıkıntı yaşadıklarında kurban satış yerlerindeki ekiplerimizden ve belediyemizden yardım alabilirler" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA