Geleceğin Ustalarına Ahiliğin Önemi Anlatıldı

Ahilik Haftası dolayısıyla Didim Mesleki Eğitim Merkezinde bir tören düzenlendi.

Geleceğin Ustalarına Ahiliğin Önemi Anlatıldı
Etkinlikler kapsamında Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasında Okul bahçesinde lokma hayrında bulundu.
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasının katkılarıyla Didim Mesleki Eğitim Merkezinde bir tören düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen törene Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Oda Başkan Yardımcısı Aydın Bener, Okul Müdürü Şakir Şahan, Esnaf Odası yönetim kurulu üyesi Kazım Ezer, Okul Öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Etkinliğin açılışında konuşan Didim Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu öğrencilere tavsiyelerde bulunarak “Bugün Ahilik Haftasını yani Ahi Evran haftasını kutluyoruz. Sizler işyerlerinde çalışıyorsunuz. Sizlerden çalıştığınız işyerine sahip çıkmanızı istiyorum. İşinizde elinize, belinize ve dilinize hâkim olun. Doğruluktan dürüstlükten ayrılmayın, müşterilerinizi güzel karşılayın ki bu işten hem para kazanın hem de işinizde sahip çıkın” dedi.

Ardından konuşan Okul Müdürü Şakir Şahan ise Ahilik Kültürünün çok eski bir kültür olduğunu vurgulayarak Ahilik kültürünün içinde barındırdığı değerlerin bugün dile getirilen evrensel değerlerle aynı olduğunu söyledi.

Ahiliğin toplumda dayanışma ve yardımlaşmayı ön plana çıkardığını kaydeden Şahan Birlik ve beraberliği sağlayan kurumların başında ahiliğin geldiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Okul Öğrencileri Ahilik kavramı ve Ahilik eğitimi konularında yazılar okundu. Etkinliğin sonunda Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca Okul bahçesinde öğrencilere ve vatandaşlara lokma hayrında bulundu.
Kaynak: İHA