Bdp Şırnak Milletvekili Kaplan Açıklaması

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Hiçbir parti diğer bir partinin ne devamı ne uzantısı ne de emrindedir" dedi.


Kaplan, Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm sürecini her kim bitirirse sonuçlarının çok ağır olacağını ve kimsenin bunun altından kalkamayacağını belirtti.

Reformlar ve demokratikleşme konusunda ikircikli olmadıklarını belirten Kaplan, "Biz siyasi partiyiz ve seçime gireceğiz. Önümüzdeki üç ay içerisinde de yarışacağız. Bu seçim yarışında elbetteki her parti fikrini söyleyecektir. Hiçbir parti diğer bir partinin ne devamı ne uzantısı ne de emrindedir" diye konuştu.

Avrupa Birliği İlerleme Raporu'nun kendileri açısından sürpriz olmadığını, Hükümetin bütün eksikliklerinin göz önünde olduğunu savunan Kaplan, eksikliklerin Avrupa Birliği raporuyla ortaya çıktığını kaydetti.

Çözüm sürecinde atılan adımların yetersiz olduğunu ileri süren Kaplan, şunları kaydetti:

"Bu konuda daha sağlıklı bir adım atma çalışması içinde olması gerektiğini düşünüyoruz ve özellikle Türkiye'nin eğer gerçekten bir demokratikleşmek istiyorsa Anayasa ve çözüm sürecini çok önemli bir tarih olarak değerlendirmesini düşünüyoruz. AK Parti'nin demokratikleşmenin Avrupa Birliği sürecinde Kophenang kriterleri olduğunu bilmesi gerekir. İlerleme raporu, 'eşitlik, özgürlük ve adalet konusunda adım atacaksınız' diyor."

Kaynak: AA