Kurbanlıklar Özel Otomobille Taşınıyor

Niğde'de, bir kişinin özel dizayn ettiği otomobili ile kurbanlık hayvan taşıma hizmeti vermesi ilginç görüntüler oluşturdu.


Kurban Bayramında hayvan pazarlarında hareketliliğin gözlendiği Niğde'de vatandaşlar aldığı kurbanlıkları evlerine taşırken çeşitli yöntemlere başvuruyor.

30 yaşındaki sürücü Batu Tezcan'ın, siyah renkli cam ve kapı içlerini kuru kafa desen ile dizayn ettirdiği otomobili ile hayvan taşıması dikkati çekti.

Bir okulda 15 yıllık servis şöförü olan Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulların bayram tatilinde olması nedeniyle çalışmadığı için boş vaktini kurbanlık hayvan taşıyarak değerlendirdiğini ifade etti.

Otomobilinin bagajı olmamasına rağmen kurbanlık taşımacılığı yaptığını belirten Tezcan, "Bu modifiyeli spor bir araç olduğu için tepkiler biraz farklı oluyor. Bu işi aslında bagajı olan bir otomobille yapmak gerekiyor. Spor bir arabanın içinde kurban taşınması dikkati çekiyor" diye konuştu.

Otomobilin koltuklarını söktürüp kirlenmemesi için plastik örtü ile kapladığını kaydeden Tezcan, şöyle devam etti:

"Sadece dün 10 kurbanlık taşıdım. Müşteri ilk başta 'bu arabayla kurbanlık gitmez, nasıl götüreceksin, arabaya sığmaz' diyor. Ama sığıyor. Kamyonet ve traktör kullananlara göre daha uygun fiyata taşıyorum. Arabamda LPG'li olduğu için fazla yakmıyor o yüzden çok rağbet görüyorum. Pazarda bu şekilde ki arabayla taşımacılık yapan bir tek ben varım."

Kaynak: AA