Güngören Modern Kurban Kesim Tesisi Tam Not Aldı

Güngören Belediyesi tarafından bayrama özel olarak hazırlanan modern kurban kesim tesisi vatandaşlardan tam not aldı.

Gün boyunca kesimler internetten canlı olarak izlenebilirken, Başkan Şakir Yücel Karaman kendi elleriyle vatandaşlara ikramda bulundu.
Güngören Belediyesi, Kurban Bayramı için Türkiye'nin en modern ve teknolojik kurban kesim yerini hazırladı. 15 dakikada hijyenik kesim işleminin yapıldığı tesiste kurban sahipleri kendilerine ayrılmış alanda bir yandan ücretsiz ikramlardan yararlanırken bir yandan da ekranlardan kesim alanını izledi. Gün boyunca web sitesinden canlı yayın yapılan kesimler akıllı telefon uygulamalarından da izlenebildi

‘Böyle Tesise Can Kurban’ temasıyla yola çıkılan kurban kesim yerinde bayramın ilk gün heyecanı yaşandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman tesiste vatandaşlarla bayramlaşarak, elleriyle ikramlarda bulundular. Aynı zamanda Güngören’in eski belediye başkanı olan Yahya Baş, “Belediyelerimizin sosyal belediyecilik anlamında yaptığı en güzel faaliyetlerden bir tanesi. Daha önce halkımız rastgele yerlerde kurban kesiyor, sağlık açısından ve temizlik açısından hiçbir zaman uygun olmayan şartlar altında kurban kesim adeti vardı. Bu artık büyükşehirlerde sakıncalı duruma gelmeye başlayınca arayışlar sonucunda böyle bir çözüm noktası bulundu” dedi.

Güngören Kaymakamı Zafer Orhan ise, kurban kesimi sonucunda övünçlü olduklarını belirterek, “Güngören Belediye’mize ben teşekkür ediyorum. Geçen sene de benzer bir tesis kurulmuştu. Oluşan memnuniyet nedeniyle kapasitesi arttırıldı. Yaklaşık 300 büyük baş kesimi yapılabilecek” şeklinde konuştu.

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Kurban Bayramı bizim önemli dini bayramlarımızın başında gelir. Tabi bu bayramı vatandaşa bayram gibi yaşatmak istiyoruz. Onun için böyle modern bir tesis kurduk. Çalışan sayımızı mümkün olduğu kadar çok tuttuk ki vatandaşımız burada çok fazla vakit kaybetmesin. Bayramı zehir olmadan böyle kısa bir zamanda kurban ibadetini yerine getirsin, etini alsın bekleyenlere ihtiyaç sahiplerine dağıtsın istedik. Tesiste çok güzel bir sistem var hem dini kurallara uygun hem çevreyi rahatsız etmeyecek bir çalışma var. Ayrıca buraya gelenler genelde evin beyleri. Evdekiler çok fazla kurban kesimini takip edemiyorlar. Onlar içinde internet yayınımız var. İnternetten canlı olarak izleyebiliyorlar, Kurbanlarının başındaymış gibi görebiliyorlar” diye konuştu.

Vatandaşlar da böyle bir hizmetin sunulduğu için çok memnun olduklarını ve kurban kesiminin artık daha çabuk ve modern olduğunu belirterek, evlerine daha erken gittiklerini vurguladı.

Öte yandan Güngören Kurban Kesim Tesisi çevre ilçelerde kesilemeyip gelen kurbanlara da kapılarını açarak, başarılı bir tesis olduğunu tekrar gösterdi.
Kaynak: İHA