Bayburt'ta Kurban Kesim Yerleri Belirlendi

Kurban Bayramı nedeniyle Bayburt Belediyesi tarafından vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik ortamda kesebilmesi için kurban kesim yerleri belirlendi.


Bayburt Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, İl Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan karar gereği kentte 7 kesim yeri belirlendiği bildirildi.

Açıklamada, bayram süresince vatandaşların hijyenik ortamda sağlıklı kesim yapabilmesi için komisyonca belirlenen yerler dışında kesim yapmamaları belirtilerek şu ifadelere yer verildi:
“İlimiz merkezinde Kurban kesim yeri olarak belirlenen Et Kombinası, mezbahana, Şingah Mahallesi Doğan Sokak’taki boş arazi, Kayışkıran mevkisindeki Keserler çiftliği, Kale arkasındaki belediyeye ait boş arazi, İspir yolu üzerindeki Köroğlu çiftliği ile Kayışkıran mevkisindeki Altunlar mandıra Kurban kesim yeri olarak belirlenmiştir. Belirlenen bu yerler dışında kalan yerlerde kurban kesimine müsaade edilmeyecektir. Komisyonca belirlenen esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında yasal işlem yapılacaktır.”
Kaynak: İHA