Mhp’li Uzunırmak’a Aydın’da Görkemli Karşılama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, yaklaşık 3 bin araç ve Aydın Efelerinin katıldığı görkemli bir törenle karşılandı.

Mhp’li Uzunırmak’a Aydın’da Görkemli Karşılama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıkladığı TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, seçim çalışmalarının startın baba ocağı Atça’da verdi. Atça’dan Aydın il merkezine yaklaşık 3 bin araçlık konvoyla hareket eden Uzunırmak’a güzergahı üzerinde vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Adnan Menderes Bulvarı girişinde Aydın Efeleri, Türk ve MHP bayraklarıyla donatılmış at ve motosikletlerin karşıladığı Uzunırmak, esnaf ve vatandaşları selamlayarak İstasyon Meydanı’ndaki MHP il binasına ulaştı. MHP’li Ali Uzunırmak’a seçim startını verdiği gün MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Muzaffer Şahin, MHP Aydın eski Milletvekili Recep Taner, MHP İl Başkanı Fevzi Köse, MHP’li belediye başkanları, aday ve aday adayları yalnız bırakmadı.

Zaman zaman izdihamın yaşandığı karşılama töreninde seçim otobüsünün üzerine çıkan Ali Uzunırmak, eşi Ayfer ve oğlu Yağmur Uzunırmak ile birlikte binlerce kişilik kalabalığı selamladı. Değişen Bütünşehir Yasasıyla, Türkiye’de adeta şehir devletleri kurulmaktadır. Dolayısıyla bı yasayla seçilecek olan kadrolar, şehirlerin gelecek 10 yıllarını, 50 yıllarını hükmedecekler ve planlayacaklardır. Aydın’ın Denizli ile İzmir arasındaki sıkışmışlık görüntüsünden kurtulmanın yolu her ne kadar olumsuz yönleri olsa da, olumluyu çevrilmesi mümkündür diyerek sizlere geldim. 30 Mart 2014 tarihi Aydın için ya doğun yılı veya hastalık dönemi olacaktır. Samimiyetimizle, bilgimizle ve birikimimizle Aydın’ın geleceğini inşa edebilecek olanlar bizleriz. Bizim gücümüz sizler ve ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir ’ anlayışımızdır. Aydın’ın kaynak ve potansiyelleri yerinde, etkin ve verimli kullanılmamıştır. Eğer Aydın’ın imkan, kabiliyet ve potansiyelleri yerinde, etkin ve verimli kullanılmış olsaydı Aydın 10 yıllar içerisinde gelişmişlikte 7’inci sıradan 20’inci sıraya düşmezdi. Bu güne kadar yöneten bazı arkadaşlarımız temeli olmayan, kaynağını bilgiden, samimiyetten, tecrübeden ve doğrudan almayan projelerle bir şey yapılmadığı halde yapıldığını iddia ettiler. Sizlere bu kent meydanından sesleniyorum. Proje mimarının ruhunu yansıtmayan, projenin ruhu değiştirilen ve iş merkezine dönüştürülerek yapılan bu kent meydanını modern bir şehircilikte görebilir misiniz? Burası bir kent meydanı değil. Modern şehircilik bunu kabul edemez. Trafik akışından alt yapısına kadar, Türk ve İslam mimarisinin ruh vereceği gelişmiş imar planıyla modern bir Aydın oluşturacağız” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına bilgisi, samimiyeti, şeffaflığı ve tecrübesiyle hazır olduğunun altını çizen Uzunırmak, 5 dönemdir seçildiğini ve 3 dönemdir de TBMM’de aktif olarak görev aldığını anımsattı. Aydın’ın dinamiklerini harekete geçirmeye hazır olduğunu savunan Uzunırmak, bir Aydın sevdalısı olarak göreve hazır olduğuna kaydederek, “Aydın hak edildiği yerde değildir. Aydın’ımız ihmal edilmiştir. Aydın’ımız oyalanmıştır. İşte bunun için 2014 Mart’ındaki yerel seçimlerde bir fırsatı başarıya dönüştürmek istiyoruz. Biz Aydın’ın kabuğunu kırmak için sefere cıktık. Bu kutlu mücadelede, sizlerle hep beraber Aydının ve Aydınlının geleceğine sahiplenmenizi istiyorum. Vatandaşı pembe sözlerle kandırmayın. Aydın ve Aydınlı için ne yaptınız? Aydın’da bir şey yaparken hangi sivil toplum kuruluşundan onay aldınız? Biz Aydın’ın geleceğini bu işin ehli olanlar ve tüm kesimlerin görüşlerini alarak inşa edeceğiz. Bizim hedefimiz altyapı ve üst yapısıyla modern bir Aydın şehrini kurmaktır. Denizli- İzmir arasına sıkışmış Aydın’ı, tarımdan sanayiye, turizme varana kadar marka şehir yapmaktır. Bunu yaparken, binlerce işsizi iş sahibi yapacağız” şeklinde konuştu.

“EFECİK KONAKLARI 2500 KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilmesi halinde gerçekleştireceği ilk projenin müjdesini veren Ali Uzunırmak, merdivenin ilk ayağı olan bu projesinin en az 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını ifade etti.

Herkesin arzusunun iyi yetişmiş bir çocuk olduğuna dikkat çeken Uzunırmak, okul öncesi eğitimin Türkiye’de bugüne kadar hep ihmal edildiğini öne sürdü. Uzunırmak, sözlerini şöyle tamamladı: “Aydın’da yılda 13 bin çocuğumuz dünyaya gelmektedir. Bu çocuklarımızın yetişmesini sağlayacak olan okul öncesi eğitimi, Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak üstleneceğiz. Bunun da ismini sizler koyacaksınız. Kent bilincinin oluşması ve çocuklarımızın kent bilincinde yetişmesi için ister bunlara ‘Efecik Konakları’ değin, isterseniz ‘Kızancık konakları’ değin, isterseniz başka bir şey değin. Bu çocuklarımızı okul öncesinde eğitime aşacağız. Yabancı dilinden başka brançlara varıncaya kadar tüm okul öncesi eğitimleri vereceğiz. Bu eğitimi üniversitelerden ve kız meslek liselerinin Çocuk gelişimi Bölümlerinden mezun olmuş çocuklarımız verecek. İşsizlikle kıvranan bu gençlerimiz aşçısından, şoförüne ve okul müdürüne kadar çeşitli branşlarla istihdam edilecek. 13 bin çocuğumuz 20’şer kişilik 4 sınıfın bulunacağı 80 kişilik okullarımızda en az 14 kişilik istihdam meydana gelecek. 160 okulumuzda en az 2 bin 250 kişiyi istihdam edeceğiz değerli hemşerilerim. Çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu bizim Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğumuz gün uygulayacağımız ve merdivenin birinci basamağından eğitim ve istihdam olarak başlayacağımız ilk projemizdir”
Aydın’a ve Aydınlılara önderlik yapmaya hazır olduğunu söyleyen Uzunırmak, kendisini izleyen kalabalığa “Beraber yürümeye hazır mısınız?” diye sorunca binlerce kişi hep bir ağızdan üç kez “Evet” diye söz verdi. Uzunırmak, bunun üzerine, “Aydının doğum günü kutlu olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Hedef kabuğu kırmak, çare Uzunırmak” sloganını tekrarlayarak sözlerini tamamlayan Uzunırmak’a MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul tarafından Kur’an-Kerim ve Türk Bayrağı hediye edildi. Kur’an ve bayrağı öperek teslim alan Uzunırmak, “Allah yolumuzu açık etsin” temenniyle kendisini destekleyen kalabalığı selamlayarak, seçim otobüsünden indi.
Kaynak: İHA