Selçuk Emniyeti Huzur Toplantılarına Devam Ediyor

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü her ay gerçekleştirdiği huzur toplantısına bu ay pazaryerindeki Yeşilin Kıraathanesinde devam etti.

Selçuk Emniyeti Huzur Toplantılarına Devam Ediyor
İlçenin asayiş ve güvenlik konularının tartışıldığı toplantıda, ayrıca Kurban Bayramı ile ilgili gerekli önlemler anlatıldı.
Selçuk Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, Emniyet Müdür Yardımcısı Oğuzhan Şahin ve Emniyet Müdürlüğü Birim Amirleri öncülüğünde gerçekleşen toplantıya vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. İlçenin asayiş ve güvenliği ile ilgili genel sorunlara değinene İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, ilçe genelinde başlattıkları motosikletlere yönelik çalışmalardan olumlu sonuçlar aldıklarını, özellikle motosiklet sürücülerinin kask kullanımına yönelik uygulamadan büyük başarı elde ettiklerini ifade etti.

Hırsızlık ile ilgili mücadelelerin yaptıkları yol uygulamaları ile devam ettiğini, özellikle ilçeye dışarıdan gelen şahıslara yönelik uygulamaları artırdıklarını hatırlatan Çankaya, bu konuda vatandaşlardan büyük destek aldıklarını, bu sebeple duyarlı vatandaşlara tüm ekp arkadaşları adına teşekkür etti. Şüphe duyulan şahısların mutlaka polis 155'i aramalarını isteyen Çankaya, "Selçuk'ta Eylül ayı istatistiklerine baktığımızda motosiklet hırsızlığında yüzde 50, evden hırsızlıklarda yüzde 67, işyeri hırsızlarında yüzde yüz, yan kesici ve diğer hırsızlıklarda yine yüzde yüz başarı elde etmiş bulunaktayız. Ancak bu başarının en büyük sahiplerinden biri de duyarlı vatandaşlarımızdır. Ben bu anlamda bir kez daha duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diyerek, bir kez daha, görülen her şüpheli olayın mutlaka polise ihbar edilmesini istedi.

Alkol yasağıyla ilgili detaylı bilgi veren Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, ayrıca uyuşturucu kullanıcıları ve satıcılarına yönelik çalışmaların hızla devam söyledi.

Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul önlerindeki tedbirlerin artırıldığını yönünde bilgi veren Çankaya, geçen yıl başlatılan okul polisinin bu yıl da devam ettiğini, okulda kurulan bu ekiplerin okuldaki öğrencilere olduğu gibi, ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerine de yardımcı olduğunu ifade etti.

Yine eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte market, büfe ve internet cafelerde denetimlerin artırıldığını kaydeden Çankaya, ilçe genelinde yapılan bu uygulamayla çocuklara daha güvenilir bir eğitim verilmesi için mücadele ettiklerini ifade etti.

KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ ALINDI
Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçe genelinde tüm tedbirlerin alındığını kaydeden İlçe Emniyet Müdürü fatih Çankaya; 11 Ekim 2013 Cuma akşamından itibaren başlayacak olan sıkı güvenlik tedbirlerinin bayram sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

Kurban satış yerleri ve çarşı içindeki asayiş tedbirleri ile trafik tedbirlerinin artırıldığı bilgisini veren Çankaya, ayrıca bayramın birinci günü kurban satış yerlerindeki personel sayısını artırdıklarını kaydetti.

SAHTE PARALARA DİKKAT
Özellikle şu günlerde vatandaşların kurban alıp, satışlarda sahte para avcılarına dikkat etmelerini isteyen Çankaya, ayrıca bayram nedeniyle evin boş olduğunu fırsat bilen şüphelileri fark eden vatandaşların mutlaka polisi aramalarını istedi. Çankaya, son olarak; tüm Selçuk halkının huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA