Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Bilecik'te

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Önümüzdeki seçim, tarihi bir seçim, bir milat olacak. Bu bakımdan vatandaşa, yaptıklarımızı anlatacağız ve onların gönlünü kazanacağız" dedi.


AK Parti Bilecik İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, kente elleri boş gelmediklerini, 4 tesisin açıldığını, 8 tesisin de temellerinin atıldığını söyledi.

Zamanla yarıştıklarını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzde büyük iki tane seçim var. Türkiye şu anda önemli bir dönüm noktasında. Önümüzdeki seçim, tarihi bir seçim, bir milat olacak. Bu bakımdan vatandaşa, yaptıklarımızı anlatacağız ve onların gönlünü kazanacağız. Bakın, vatandaşın gönlünü kazanmadan hiçbir belediye başkanı seçim kazanamaz. Seçim kazanmak için iki tane yol var. Birincisi; millet hizmet ister. Dolayısıyla 'hizmet' deyince hiçbir parti bizimle yarışamaz. İkinci husus da mutlaka vatandaşın gönlünü kazanmak gerekir. Zaten bizim kültürümüzde bu var, dinimizin emri de bu. Türkiye'de belli bir kritik durum var. 8-9 milyona yaklaşan üyesiyle AK Parti'nin yükselişi ortada. Sadece hanım üye sayısı 3,5 milyonu aştı, 4 milyona yaklaşıyor. Dünyanın en büyük siyasi organizasyonu. Dolayısıyla rehavete kapılmadan mutlaka vatandaşlarımızla gönül bağı kurarak seçimleri kazanmamız gerekiyor. Milletin şuna inanması lazım; AK Parti, milletten aldığını millete hizmet olarak sunan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan bir partidir."

AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, Eroğlu'na çini tabak hediye etti.

- Bozüyük Belediyesine ziyaret

Eroğlu daha sonra Vali Halil İbrahim Akpınar ve beraberindekilerle Bozüyük ilçesine geçti.

Belediye binası önünde Kaymakam Köksal Şakalar, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı ve personel tarafından karşılanan Eroğlu, başkanlık makamında, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yatırımları kapsamında 2014 yılı için 11 milyar 940 milyon 657 bin liralık ödenek kararlarını imzaladı.

Bozüyük Belediyesinin kısa sürede büyük eserlere imza attığını dile getiren Eroğlu, "Muhalefet partilerinde 3,5-4 yılda bu kadar hizmet yapamayan iller var. Onlar zaten bu işleri beceremiyorlar" diye konuştu.

Bir gazetecinin, belediyelerin katı atık tesisleriyle ilgili sorusu üzerine Eroğlu, "Katı atık tesislerinin planlaması bölgesel olarak il bazında yapıldı. Çözülünce topluca çözüyoruz. Yer ayrıldı, projeler hazırlıyoruz şu anda. Projeler tamamlanınca hemen temel atılacak. Bütün belediyeler 2015'e kadar hepsini tamamlamak durumunda" ifadesini kullandı.

Bakıcı, Eroğlu'na Metristepe Anıtı'nın maketini takdim etti.

Kaynak: AA