'Vekalet Yoluyla Kurban Kesimi' Kampanyası

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da "Vekaletle Kurban Kesim" kampanyası düzenleyeceğini bildirdi.

Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, yaptığı yazılı açıklamada, "Kurban Bereketi Kızılayla Yıl Boyu Sürecek" sloganıyla sürdürülecek kampanyanın tüm Türkiye'de olduğu gibi Bilecik ilinde de sürdürüldüğünü bildirdi.

2006 yılından bu yana "Vekaletle Kurban Kesim" kampanyası düzenlendiğini anımsatan Çınar, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türk Kızılayı'nın artık geleneksel hale gelen 'Vekaletle Kurban Kesim' kampanyası 2013 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanan model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı'nda değil, yıl boyu ete kavuşacak. Türk Kızılayı'nın, "Kurban'da Kızılay Modeli' sayesinde hayırseverler, kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu'nun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek."

Açıklamada, kurban etlerinden elde edilecek kavurmaların, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacağı ve Türk Kızılayı Şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı ifade edilirken, Türk Kızılayı Bilecik Şubesi'nin de genel merkez tarafından gönderilen kavurma konservelerini, kendi bölgesinde tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine, yılın belirli dönemlerinde gerçekleştireceği dağıtımlarla ulaştırılacağı duyuruldu.

Ayrıca Türk Kızılayı kampanya kampanyada vatandaşların yurt içinde Et ve Süt Kurumu işbirliğinde kurban kesimlerini yaptırabileceği ve yurt dışında ise Afrika, Asya ve Balkan ülkelerinde kurban kesim vecibelerinin Türk Kızılayı aracılığıyla yerine getirtebilecekleri kaydedildi.

Kaynak: AA