Siirt'te 'Sivil Toplum Kuruluşları Kapasite Geliştirme' Programı

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Siirt Valiliği ve Eğitim Bilimleri Sosyal Araştırma Derneği işbirliği ile "Sivil Toplum Kuruluşlarında Kapasite Geliştirme" programı gerçekleştirildi.

Siirt Üniversitesi Konferans Salonu'nda tam gün eğitimi şeklinde gerçekleşen programa, EBSAD Başkanı Şaban Karaköse, İl Dernekler Müdürü Celalettin Altan, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

EBSAD Başkanı Karaköse, açılışta yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarına yönelik bu tür eğitimlerin Türkiye genelinde seçilen 10 ilde yürütüldüğünü ve amaçlarının STK'ların ülke genelinde kapasitelerini geliştirmek ve proje üretmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

İl Dernekler Müdürü Celalettin Altan ise Siirt'in sosyo-ekonomik analizi ve STK profilli hakkında bilgi vererek, Siirt il genelinde 659 dernek kurulduğunu bunlardan 239 tanesinin aktif olarak faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi Sivil Toplum Örgütleri Araştırma Merkezi öğretim görevlisi Doç. Dr. Yüksel Demirkaya, Malatya Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. İbrahim Gezer ile İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı denetim uzmanı İbrahim Aşar birer sunum yaptı.

Kaynak: AA