Ersun Yanal farkı

Konya şoku sonrası Eskişehir, Sivas, Kasımpaşa, Elazığ ve G.Birliği’ni devirerek zirveye ortak olan Kanarya, en iyi sezonlarından birini yaşıyor.

Konya şoku sonrası Eskişehir, Sivas, Kasımpaşa, Elazığ ve G.Birliği 'ni devirerek zirveye ortak olan Kanarya 'nın başarılı hocası, yeni hedefini 11 maçta 30 puan olarak açıkladı. 6 haftada Kocaman 'ı geride bırakan Yanal, “Devreyi 45 puanla lider bitirip rakiplerimize fark atmak istiyoruz” dedi.

Ersun Yanal geçen sezonki Fenerbahçe'yi geçti
Fenerbahçe üst üste alınan 6 galibiyetle zirveye ortak olurken, Teknik Direktör Ersun Yanal, büyük hedefini açıkladı. Konya yenilgisiyle başladığı ligde Eskişehir, Sivas, Kasımpaşa, Elazığ ve Gençlerbirliği 'ni devirerek 5 'te 5 yapan Sarı-Lacivertliler 'de Yanal, “Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz. Çıktığı her maçı kazanmak isteyen bir takım ve bunun için iyi mücadele eden futbolcularım var” dedi.

İlk hedef Trabzonspor maçı
Ligin ilk yarısında kalan 11 karşılaşmadan 30 puan beklediğini ifade eden deneyimli teknik adam, “Önümüzde kazanılması gereken 4 maçlık yeni bir seri var. Bu seriyi kayıpsız atlatıp 12 puanı alırsak iyice zirveye yerleşiriz. Trabzon, Erciyes, Antep ve Bursa 'yı kayıpsız geçersek, 11 maçta 30 puan hedefimize büyük oranda ulaşırız. Böylece devreyi de 45 puanla bitirip rakiplerimize fark atmış oluruz” diye konuştu.

Gollerde Kocaman 'ı katladı
Avrupa 'da maç oynamamalarının kendileri için avantaj olduğunu da belirten başarılı hoca, sezon başında ani bir kararla görevi bırakan Aykut Kocaman 'ı da unutturdu. Yanal 'ın takımı 6 maçta 5 galibiyet elde ederken Kocaman 'ın Fener 'i geçen sezon aynı bölümde 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgiyle 9 puan toplamıştı. Yanal 'ın ekibi 16 gol atıp 7 gol yerken, geçen sezonki Fener 6 gol atıp, 4 gol yemişti.