Büyükşehir Belediyesinden Alt Yapı ve Kaldırım Yenileme Çalışması

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı üzerinde alt yapı ve kaldırımları yenileme çalışması başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kaldırımların tamamının yenileneceği çalışmalar kapsamında, yolcu otobüsleri için cepler yapılacak, cadde üzerindeki iş yerlerinin tabelaları tek tip olacağı belirtildi.

Çalışmalarda, kaldırımlara 158 ağaç ile bin 568 dekoratif çalılık dikilecek ve bin metre kare yeşil alan oluşturulacağı, hizmetlerin 15 milyon TL'ye malolacak projenin Şubat 2014 tarihinden önce bitirilmesi hedeflendiği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Atatürk Bulvarı'nın Gaziantep'in en eski alış veriş mekânlarından birisi olduğunu, buranın da Gaziler, Şıhcan, Mütercim Asım Caddeleri gibi yeni bir kimliğe kavuşturulacağını belirtti.

Prjenin tamamlanmasıyla bu mekanların cazibe merkezine haline geleceğini kaydeden Güzelbey,Gaziantep Lisesi ile Bayazhan arasındaki yol kenarındaki korkulukları yenileyeceklerini, aydınlatma sistemlerini daha tasarruflu ve uzun ömürlü yapacaklarını vurguladı.

Kaynak: AA