Bozüyük'ten Kısa Kısa- 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası'

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Özel bir restoranda düzenlenen yemeğe, Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, Müftü Vekili Abdulvahap Teker, din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Kur'an tilavetiyle başlayan programda konuşan Bakıcı, kendilerinin belli sorumluluklarını olduğunu ve bunları yerine getirdiklerini belirterek, din görevlilerinin sorumluluklarının daha fazla olduğunu söyledi.

İnançlarına göre camilerin ikinci evleri olduğunu ifade eden Bakıcı, şöyle konuştu:

"İnsanların camilere sahip çıkmaları ve buralara gelen vatandaşlarımızın, sizlerin yönlendirmesiyle belirli hareketlerde bulunduğunu bizler de çok iyi biliyoruz. Bu yüzden sizlerin de fikirlerle insanlarını yönlendirmenizden dolayı görevinizin ne kadar ciddi olduğunu çok iyi bilmekteyim. Elimizden geldiği kadar sizlere yardım etmeye çalışıyoruz."

İlçe Emniyet Müdürü Okumuş, asayiş olaylarının en aza indirilmesinde kendileri kadar din görevlilerine de büyük vazifeler düştüğünün bilince olduğunu dile getirerek, "Çünkü ahlaki ve dini değerlerini bilmeyen insanların daha çok asayiş olaylarında karşımıza çıktığını hepimiz görüyoruz. Bu yüzden aynı görevi başlaşıyoruz. Size de en az bizim kadar toplumun ilerlemesinde ve ahlaki yönden gelişmesinde büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

Müftü Vekili Teker de din görevlileri olarak çok önemli bir konumda olduklarını, bunun şuurunda olarak ihlasla ve samimiyetle görev yapmaları gerektiğini söyledi.

-Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Defterdar Şahin'e ziyaret

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin, Defterdar Mustafa Şahin'i ziyaret ettiği bildirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Mehmet Doğan Tunç, Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Levent ve beraberindeki heyet, ziyarette, defterdar Şahin'e yeni görevinde başarılar diledi.

Levent, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin kente hareketlilik getirdiğini ve Bilecik'in eskiye nazaran daha aktif bir il olduğunu belirtti.

Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası'nın, işletmeler ve verdi dairesi arasında köprü olduğunu dile getiren Levent, defterdarlık ile de bir aile olduklarını ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA