'Beyaz Altın' Hasadında 'Kirlilik' Denetimi

Türkiye'nin pamuk üretiminin yaklaşık yarısının karşılandığı Şanlıurfa'da, hasat döneminin verimli geçmesi için çalışma yürütülüyor.

Bölge çiftçisinin, ''Beyaz altın'' olarak adlandırdığı pamuk hasadı başta Harran Ovası olmak üzere diğer bölgelerde yoğun şekilde devam ediyor. Önceki yıllarda "temiz toplanmaması" nedeniyle kalitenin düştüğü üründe bu yıl kontrollere ağırlık verildi.

Bu kapsamda, Ticaret Borsası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Mühendisleri Odası üyelerinden oluşan heyet, pamuğun doğru ve temiz toplanması amacıyla hasat yapılan alanlarda teknik çalışma başlattı.

Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, üretilen pamuğunun kalitesinin arttırılması için gayret gösterdiklerini ve oluşturulan komisyonun üyeleriyle arazide incelemelerde bulunduklarını söyledi.

Başta çiftçiler olmak üzere köy muhtarları ve çalışanları bilgilendirdiklerini aktaran Çiçek, pamuktaki kirliliğin ciddi bir sorun olarak karşılarına çıktığını ifade etti.

Kaynak: AA