11. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi Omü'de Başladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Türkiye Biyologlar Derneği İzmir Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği "11. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi" OMÜ'de başladı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan kongreye 55 üniversiteden 200 bilim adamı katıldı.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, yaptığı konuşmada üniversitelerin en önemli amacının bilim üretmek ve yaymak olduğunu belirterek, "Bilim, üretiminin önünde hiçbir engelin, hiçbir kısıtlamanın bulunmaması gerekir. Üniversitelerin de bu bilgiyi sürekli yayması gerekir. Bu nedenle bizim üniversitemizde de bu tür bilimsel faaliyetlerin olmasından dolayı gerçekten çok memnunum. Üniversitemize geldiğiniz için teşekkür ediyor, başarılı, verimli bir kongre diliyorum" dedi.

Kongre Başkanı ve OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fergan Karaer ise dünyanın çevre problemleri bakımından kötü bir hale doğru gittiğini, ekosistemin bozulmasıyla felaketlerin birbirini izlediğini, doğanın adeta intikam aldığı günümüzde kongrenin verimli geçmesini amaçladıklarını söyledi.

"Küresel kirlilik ve küresel ısınma dünyayı tehdit ediyor" diyen Türkiye Biyologlar Derneği Başkanı Doç. Dr. Alev Haliki Uztan da, "Bu anlamda ekoloji ve çevre bilinciyle yetişen çocukların ülkemize yararlı olabileceğini biliyoruz ve eğitime çok önem veriyoruz. Biyoloji hayata dair her şeydir. Doğayı ne kadar tahrip edersek bir gün mutlaka intikamını alıyor" ifadelerinde bulundu.

4 Ekim'e kadar devam edecek kongrenin açılış programının sonunda Rektör Akan, katılımcılara plaket takdim etti.

Kaynak: AA