Keşan Doçek, Yağmura Rağmen Yürüdü

Edirne’nin Keşan ilçesinde faaliyet gösteren Keşan DOÇEK(Doğa Çevre ve Kültür Derneği) hafta sonu, yağmura rağmen yürüdü.

Keşan Doçek, Yağmura Rağmen Yürüdü
Pazar günü de bölgenin en yüksek yeri olan Hızır İlyas Tepe’ye bir doğa yürüyüşü gerçekleştiren DOÇEK Ekibi, yağmur ve çamura aldırış etmeden bölgenin en yüksek tepelerinden bir olan Hızır İlyas Tepe’ye yürüyüş gerçekleştirdi.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, yağmur altında başlayan yürüyüşte, zirveye yaklaştıkça yağmur yerini kara bıraktığını, yağmur ve kara aldırmadan yürüyüşlerini Keşan’a bağlı Beyköy’de tamamlayan ekibin, bir günde üç mevsimi yaşayarak buradan geri döndüğünü ve yürüyüşe İspanya’dan iki de konuğun da katıldığını söyledi.

İSPANYA’DAN GELDİLER

Doğa yürüyüşüne İspanya’dan bisikletleriyle Çin’e doğru gitmekte olan Maria ve Zigor çiftinin de katıldığını vurgulayan Eşme, “Cumartesi günü İpsala'dan yurdumuza giriş yapan çift Keşan'da konakladıktan sonra Pazar günü de doğa yürüyüşüne katıldılar.

Hızır İlyas Tepe etkinliğine katılan Maria ve Zigor Herranz çifti, bölgemizin eşsiz bir coğrafyası olduğunu ve çok beğendiklerini söyleyerek, kendilerini ağırlayıp, konukseverlik gösteren Keşan DOÇEK ekibine de teşekkür etti. Çift, ‘Türkler’in konuksever olduklarını sürekli duyuyorduk buna yurdunuza giriş yaptığımız ilk anda şahit olmak çok güzel, bu güzel coğrafyada yaşıyor olmak büyük bir şans.’ dedi.

Bölgemiz eko-turizm alanında önemli bir potansiyel taşıyor.” şeklinde konuştu.

Doğa yürüyüşlerine ve bisiklet etkinliklerine her türlü hava koşulunda ve aralıksız olarak devam ettiklerini, bölgemiz coğrafyasının eko-turizm alanında büyük bir potansiyel taşıdığını ve bunu insanlara tanıtmak amacında olduklarını kaydeden Hakan Eşme, DOÇEK faaliyetlerini kano, doğada yön bulma gibi farklı doğa sporları ile çeşitlendirmek ve eko-turizm alanlarında geliştirmek istediklerini, bu sayede bölge turizminin sadece yaz aylarında değil, kış için de hareket kazanabileceğini, bunun yolunun da eko-turizm olduğunu, bunun için kurum ve kuruluşlardan destek istediklerini de sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA