Enstitüye Toplam 202 Doktora İle Yüksek Lisans Öğrencisi Alınacak

Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne 2012-2013 akademik yılı bahar dönemi için toplam 202 doktora ile yüksek lisans öğrencisi alınacak.

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, İktisat ana bilim dalına TC uyruklu 5, yabancı uyruklu bir, aynı ana bilim dalına lisanstan doktora kapsamında iki, Maliye ana bilim dalına da TC uyruklu 10, yabancı uyruklu 5 olmak üzere toplam 23 öğrenci kabul edilecek.

Tezli yüksek lisans programları için İktisat ana bilim dalında TC uyruklu 10, yabancı uyruklu iki, Maliye ana bilim dalında TC uyruklu 15, yabancı uyruklu 5, Grafik ana sanat dalında TC uyruklu 5, yabancı uyruklu iki olmak üzere toplam 39, tezsiz yüksek lisans programları için İşletme Bilimsel Hazırlık ve İşletme Yüksek Lisans ana bilim dallarında 50'şer, Kamu Yönetimi ana bilim dalında 40 olmak üzere toplam 140 öğrenci alımında bulunulacak.

Tezsiz yüksek lisans programlarında dersler, cuma günleri öğleden sonra ve cumartesi günleri yapılacak.

Adayların sahip olması gereken Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı taban puanları ise doktora programlarından İktisat ve Maliye için eşit ağırlıklı 60, İktisat lisanstan doktora programı için eşit ağırlıklı 70, tezli ve tezsiz yüksek lisans programları için Grafik ana sanat dalı hariç eşit ağırlıklı 55 olarak belirlendi. Grafik ana sanat dalı için ALES puanı koşulu aranmayacak.

Başvuruların, istenen belgelerle 4-6 Şubat tarihlerinde DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesi'ndeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme binasında yer alan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü'ne şahsen yapılması gerekiyor. Diğer yollarla yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

Doktora yazılı sınavı 11 Şubat'ta saat 09.00'da, doktora mülakat sınavı aynı gün saat 13.00'te, yüksek lisans mülakat sınavları da yine aynı gün saat 09.00'da, ilgili ana bilim dalı ya da ana sanat dalı başkanlıklarında gerçekleştirilecek.

Sonuçların açıklanmasının ardından kesin kayıt işlemleri, 18-19 Şubat'ta yapılacak.

Alımla ilgili ayrıntılı bilgiye ''https://sbe.dpu.edu.tr/duyurular/2012-2013bahargirissinavi.pdf'' web sayfasında yer verildi.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA